Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nadaná Leonor, kněžna asturská, je nejkrásnější princeznou v Evropě. O trůn by však mohla přijít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vox Congreso / Wikipedia Commons / CC0

Španělská královská rodina

Na podzim loňského roku oslavila 18. narozeniny a jednoho dne se z ní pravděpodobně stane královna jednoho z největších státu Evropy. Princezna Leonor je ale navíc mimořádně nadaná a výjimečně krásná.

Článek

Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz se narodila v roce 2005. Jako nejstarší potomek vládnoucího krále Filipa VI. a jeho manželky, královny Letizie, je dědičkou španělského trůnu, na nějž jednoho dne s největší pravděpodobností usedne. A to bude ve Španělsku vskutku velká událost, protože tato země nezažila vládnoucí královnu od roku 1868, kdy zemřela tehdejší vládkyně Isabella II. Ta byla navíc první vládnoucí královnou v dějinách země.

Leonor se narodila ještě v době, kdy její otec Filip nebyl vladařem. Až do roku 2014 totiž vládl Španělsku její děd, Juan Carlos I. Leonor se pyšní noblesními tituly. Je kněžnou asturskou, princeznou gironskou, princeznou z Viany, vévodkyní z Montblancu, hraběnkou z Cervery a lady z Balagueru. Ani to ji ale neuchránilo od toho, aby jí už v útlém věku začala přísná výchova. Nebyly jí ještě ani tři roky a nastoupila na soukromou základní školu nedaleko Madridu. Kromě toho, že dnes studuje čínštinu, hovoří plynule, kromě své rodné španělštiny, i anglicky.

Leonor je takzvaným domnělým dědicem španělského trůnu. To znamená, že je to právě ona, kdo po úmrtí svého otce zdědí španělský trůn. To se ale stane pouze v případě, že se do té doby vládnoucímu panovníku nenarodí syn. V takovém případě by se dědicem trůnu stal právě on jako prvorozený mužský dědic a Leonor by o něj přišla.

Svůj první projev přednesla nadaná Leonor v Instituto Cervantes v Madridu v roce 2018, kdy jí bylo pouhých třináct let. O rok později přednesla další významný projev, ve kterém hovořila ve čtyřech jazycích. Kromě rodné španělštiny a mezinárodní angličtiny byla část projevu v katalánštině a arabštině.

Od roku 2021 navštěvovala Leonor United World College of the Atlantic ve Walesu. Čeká ji však ještě jedna důležitá povinnost. V roce 2022 oznámila španělská ministryně obrany, že princezna Leonor nastoupí po skončení studií na povinný vojenský výcvik, kde stráví tři roky. Ten bude vykonávat ve vojenské akademii v Zaragoze.

Princezna Leonor a s největší pravděpodobností budoucí španělská královna se tak brzy stane velmi žádanou nevěstou. Podle neoficiálních informací má však princezna v současné době přítele, se kterým se seznámila na škole ve Walesu. Královská rodina však vztah oficiálně nepotvrdila. Případné zásnuby princezny Leonor by ale byly jednou z nejsledovanějších událostí Evropy. Nadanou dědičku španělského trůnu však nyní čekají tři roky tvrdé dřiny v pozici kadetky na vojenské akademie, takže na vdávání teď jistě nepomýšlí.

Leonor, kněžna asturská, je bezesporu nejkrásnější princeznou Evropy, které to sluší ve slavnostních šatech, v civilu i ve vojenské uniformě.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Princezna Leonor
Filip VI. Španělský

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz