Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nová přítelkyně Aquamana, Adria Arjona, je o 12 mladší než on a je dcerou slavného zpěváka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Gage Skidmore / Wikipedia Commons / CC BY-SA 2.0

Jason Momoa

Jason Momoa je idolem žen po celém světě. Nyní ale oznámil vztah s talentovanou portorickou herečkou, která je o mnoho let mladší než on.

Článek

Jason Momoa se ve filmové branži pohybuje už čtvrt století. Chvíli mu sice trvalo, než se dokázal prosadit, život mu ale změnila role v kultovním seriálu Hra o trůny, kde si zahrál prvního manžela ústřední postavy, Daenerys Targaryen. Jeho ztvárnění vůdce Dothraků bylo tak působivé, že se z něj doslova ze dne na den stala hvězda světového formátu.

Krátce po ukončení svého působení v seriálu dostal nabídku od společnosti DC, aby ztvárnil hlavní roli v připravovaném filmu na motivy komiksu Aquaman. A právě Aquaman, jemuž se Momoa věnuje už osm let, se stal jeho nejslavnější filmovou rolí.

Momoa uchvátil ženy po celém světě zejména svou vypracovanou postavou, ale také exotickým vzhledem. Narodil se na Havaji. Jeho otec pochází přímo z tohoto ostrova, avšak jeho matka má německé, irské a dokonce i indiánské kořeny. A právě tato kombinace dala Momoovi do vínku jeho netradiční vzhled.

Ve vztazích to ale ženy s Momoou lehké neměly. Jeho první dlouhodobý vztah, který trval šest let, pohořel na tom, že si Momoa našel někoho jiného. S další partnerkou, herečkou Lisou Bonet, jim ale vztah vydržel dlouhých 17 let. Mají spolu dvě děti a dokonce se i v roce 2017 vzali. Jenže pro nesmiřitelné rozdíly bylo manželství v roce 2022 rozvedeno.

Momoa, který v letošním roce oslaví své již 45. narozeniny, ale nyní oznámil, že tvoří pár s portorikánskou herečkou Adriou Arjona, která je o více než 12 let mladší. Herečka se sice narodila v San Juanu, tedy hlavní městě ostrovního státu Portoriko, dětství ale prožila v Mexico City.

Matka Adrii slaví v Portoriku úspěchy jako herečka, jejím otcem je však Ricardo Arjona, který bývá označován za jednoho z nejúspěšnějších latinskoamerických umělců všech dob, který prodal více než 20 milionů nosičů svých hudebních alb.

Adria Arjona se ale rozhodla, že půjde ve šlépějích své matky. Nejdříve si zahrála v úspěšném seriálu True Detective, první velká role se pak dostavila až v roce 2017, kdy dostala možnost ztvárnit jednu z hlavních postav v seriálu Smaragdové město, který je adaptací známé pohádky o čaroději ze země Oz.

Trochu paradoxně se v roce 2022 stala tváří marvelovského filmu Morbius. Společnost Marvel zaměřující se na komiksy a jejich filmová zpracování je totiž největším konkurentem světa DC, ve kterém Momoa ztvárnil Aquamana. Postupně se z ní stává čím dál více obsazovaná herečka, která má šanci prorazit ve světě.

Pár je spolu teprve krátce, partneři však již stihli společně navštívit Japonsko, ze kterého na svých sociálních sítích zveřejnili řadu příspěvků a právě z tohoto místa veřejnosti oznámili svůj vztah.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Jason Momoa
Film Aquaman a ztracené království
DC Comics
Portoriko

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz