Hlavní obsah
Umění a zábava

Ondřej Brzobohatý v ženské róbě s krásou Dary Rolins schytal spoustu urážek. Tohle je ta tolerance?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ondrej88CZ / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Ondřej Gregor Brzobohatý

Na Ondřeje Brzobohatého vyšlo před časem najevo, že se rád v soukromí převléká za ženu. A nyní měli lidé poprvé možnost ho vidět v ženském převleku naživo. Proč ale ty urážky? Každý má přece právo věnovat se tomu, co se mu líbí a co ho baví.

Článek

Ondřej Brzobohatý se narodil v roce 1983 v Praze slavným rodičům, legendárnímu českému herci Radoslavu Brzobohatému a slovenské herečce Haně Gregorové. Je příkladech typického multitalentovaného umělce. Kromě toho, že hrál v několika filmech a ve velkém množství televizních seriálu, je mimo jiné také zpěvákem, jehož hlasový projev je velmi kladně oceňován. Hudbu a texty si navíc skládá sám.

Jako hudební skladatel a textař se podílel i na některých albech slavných českých pěvců a pěvkyň jako je například Karel Gott, Helena Vondráčková nebo Hana Zagorová. V poslední době se věnoval i tvorbě muzikálů. Jmenujme například muzikál Legenda jménem Holmes, Anděl Páně nebo Slunce, seno, jahody. Je autorem filmové hudby k mnoha českým filmům.

Jeho jméno v posledních letech rezonovalo médii v souvislosti s jeho bouřlivým rozvodem s Miss World Taťánou Kuchařovou a následným vztahem s moderátorkou Danielou Písařovicovou. A právě tehdy se na veřejnost provalila Ondřejova poněkud zvláštní záliba. Rád se totiž převléká za ženu.

O jeho vášni tak celý národ už značnou dobu věděl. Teprve nedávno ale jako Drag Queen vtrhl na rockovou divadelní show v Malostranské besedě. Poprvé se takto ukázal na veřejnosti a bulvár z toho samozřejmě udělal aféru.

Nutno podotknout, že kostým i líčení měl Ondřej Brzobohatý dokonalé. Kdyby nepromluvil, málokdo by asi poznal, že se nejedná o ženu. Vyzařovala z něj ženská krása, která mnohým připomínala zpěvačku Daru Rolins. Jenže pak ze zcela nepochopitelných důvodů přišla kritika.

V internetových diskuzích a v diskuzích pod články se to jen hemžilo negativními příspěvky, které ho za jeho nezvyklou zálibu odsuzovaly. Ale proč tolik zloby a nenávisti? Každý přece máme právo prezentovat se, jak uznáme za vhodné. Realizovat své sny a veřejně vyjádřovat svůj názor. Pokud to je pro Ondřeje Brzobohatého něco, co ho naplňuje po umělecké či osobní stránce, je to přece jen jeho věc.

Show, kde se muži převlékají za takzvané Drag Queen, existují desítky, a lidé na ně chodí. Je to totiž druh umění, který ovšem není pro každého. Když se mi to ale nelíbí, tak mám jednoduchou možnost na taková představení nechodit a nevyhledávat je.

Ondřej Gregor Brzobohatý je český multitalentovaný umělec, který umí spoustu věcí. Pokud mezi jeho záliby patří převlékání se za ženu, tak ať to klidně dělá. Uměleckou hodnotu jeho tvorby to rozhodně nesnižuje. Žijeme v tolerantní zemi a měli bychom se podle toho chovat. Chování takových umělců nás přece v ničem neomezuje.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Drag queen

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz