Hlavní obsah
Jídlo a pití

Pivo s příchutí tuňáka, banánů v čokoládě nebo kečupu je naprostý bizár, lidé ho přesto chtějí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Helena Lopes / Wikipedia Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Dřív nám přišlo naprosto nepředstavitelné, že by pivo mělo nějaké příchutě, dnes už se tomu tolik nepodivujeme. Některé kombinace nás ale stále dokážou překvapit. Ne každý se je ale odváží ochutnat.

Článek

Když se před lety mluvilo o tom, že se pivo míchá s limonádou nebo ovocnými džusy, nevzbouzelo to u nás příliš důvěry, přestože ve světě lidé taková piva rádi ochutnávali a popíjeli. Jak doba pokročila, zkouší se stále nové a netradiční příchutě. Některé nám mohou přijít jako dosti bizarní a chuť na ně určitě mít nebudeme. Výslednou chutí však můžeme být překvapeni.

S takovou netradiční novinkou ve světě piva přišel například brněnský pivovar Crazy Clown Brewery. Pivo Gummiberry Potion totiž chutná po gumových medvídcích. Je to kombinace, nad kterou jistě budeme kroutit hlavou. Zdaleka se ale nevyrovná jejich dalšímu produktu nazvanému Samice Hrabáče, které chutná jako banány v čokoládě. A to už se skutečně neodváží ochutnat každý.

Naprosto netradiční kombinací je i produkt pivovaru Chroust, který smíchal německé pivo Hells spolu s porcí kečupu a Tabasca. Přestože výsledná chuť nemusí být vůbec špatná, odhodlat se k jeho vyzkoušení nebude nic jednoduchého. Takové pivo se ale zatím vyrábí jen při speciálních příležitostech a není na čepu pravidelně. Lidé si ho přesto dávají, aby zase jednou vyzkoušeli něco netradičního.

Ochucená piva ale nejsou naprostou novinkou. Právě pivovar Crazy Clown Brewery se o to pokoušel již v minulosti. Nejkontroverznější příchuť v historii piva připravoval pivovar hned několikrát, protože o něj byl velký zájem. Konzervativcům taková příchuť ale může připadat nesmyslná. Bylo to totiž pivo s příchutí tuňáka.

Je libo pivo s příchutí asijského dezertu? Skutečně i takové pivo si může objednat. Tuto netradiční pivní příchuť vyrábí pivovar Zichovec. V nápoji kromě standardní chutě piva ucítíte i mango, rýži a kokos. A to z pití tohoto piva dělá jedinečný zážitek.

Tento pivní mok neobsahoval pouze sušeného tuňáka, nacházela se v něm i uzená sůl a bylinky. Naprosto netradiční produkt tak chtělo mnoho lidí ochutnat. Kde jinde se vám totiž stane, že si dáte pivo s příchutí ryby. Bylo to něco unikátního, co mnoho z nás ochutná pouze jednou za život. A to je to, co lidi dnes baví. Netradiční kombinace a objevování stále nových chutí. To, co je tradiční, nás přestává bavit. A právě proto se těmto experimentům stále tak daří a pivovary přicházejí se stále novými příchutěmi.

Dokud o ně bude zájem, budou se takové speciály vyrábět i nadále. Ve světě existuje takových netradičních příchutí celá řada. Setkat se můžeme i s pivem s příchutí pizzy. Zastánci tradiční chutě piva se ale nemusejí obávat, Česko je stále pivní velmocí. Právě proto se u nás i nadále bude vyrábět celá řada klasických pivních značek tak, jak je už po dlouhá léta známe a jak je máme rádi.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz