Hlavní obsah
Umění a zábava

Pohlreich už neví, co by: Po neúspěchu Česko na grilu točí nové díly Ano, šéfe!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Zdeněk Pohlreich

První díly Ano, šéfe! zamířily na televizní obrazovky před 15 lety. Už tehdy v nich hrál roli přísného šéfa jeden z našich nejznámějších kuchařů Zdeněk Pohlreich. Před lety s tím sice skončil, jak se ale ukazuje, tak ne nadobro.

Článek

Zdeněk Pohlreich se u veřejnosti proslavil zejména právě díky moderování tak trochu kontroverzního pořadu Ano, šéfe!, kde se snažil krachujícím či neprosperujícím podnikům radit, jak mají podnikat, aby jejich restaurační provozy zase začaly generovat zisk. Kontroverze vyvolával pořad zejména kvůli vulgárním slovům a vyjádřením, která Pohlreich s oblibou používal. U části veřejnosti si tím vybudoval svou image kuchyňského kata.

Jenže po téměř deseti letech se Pohlreich nechal slyšet, že ho už moderování pořadu nebaví. A spolu s sedmou řadou svou spolupráci na projektu ukončil. Poslední díl se v premiéře odvysílal 1. října 2018. Ať byl pořad jakkoli kontroverzní, jedno se mu nedá upřít. Diváci ho milovali a byl jedním z těch nejsledovanějších.

Od té doby ale Pohlreich přehodnotil své názory. Zejména tvrzení, že už ho v televizi bylo dost. Následovala řada dalších pořadů, ve kterých hodnotil výkony soutěžících, nebo divákům u televizních obrazovek předváděl své kulinářské umění. Mezi ty známější patří například Superšéf: 24 hodin do pekla a zpět, Pohlreichův souboj restaurací nebo nově Česko na grilu. Sledovanosti Ano, šéfe! už ale žádný z nich nedosáhl.

Právě za Česko na grilu to ale Pohlreich schytává. Pořad čelí tvrdé kritice televizních diváků a jeho sledovanost je bídná. V hlavním sobotním vysílacím čase ho sleduje méně než 300 tisíc diváků. A to se dá považovat za jasný neúspěch celého konceptu. Televize prima dokonce nedávno rozhodla o jeho přesunu na méně atraktivní vysílací čas. Není to ale pouze Pohlreich, co na pořadu kritizují. Nelíbí se jim druhý porotce, ani moderátoři a dokonce ani soutěžící.

Na pár epizod se stal Pohlreich i porotcem v kulinářském soutěži amatérských kuchařů MasterChef Česko, kde nahradil nepřítomného Radka Kašpárka a připojil se tak k duu Přemek Forejt a Jan Punčochář. Ani toto Pohlreichovo účinkování ale nemělo zcela kladnou odezvu.

Pohlreich ale přehodnotil zřejmě i to, že by pořad typu Ano, šéfe! už znova dělat nemohl, což často na televizních obrazovkách prohlašoval. Připravuje se totiž další řada. A v hlavní roli nebude nikdo jiný než právě Zdeněk Pohlreich.

Pořad se bude vysílat opět na televizi Prima a měl by být založen na stejné principu jako předchozích sedm řad. Zdeněk Pohlreich bude navštěvovat restaurace, které se do pořadu přihlásí, bude ochutnávat jejich pokrmy, sledovat provoz restaurace a následně bude navrhovat řešení. Televize Prima už vyzvala restauratéry, aby se do pořadu přihlásily.

Zdeněk Pohlreich už mnohokrát zmínil fakt, že od chvíle, co začal moderovat Ano, šéfe! se kvalita českých restaurací výrazně zvedla. Možná ale stejně kuchař narazí na podnik, který se mu úplně líbit nebude.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz