Hlavní obsah
Lidé a společnost

Protikladný Robbie Williams: Dříve bouřlivák na drogách, dnes trpí úzkostnými stavy a trémou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Дмитрий Садовников / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Robbie Williams v roce 2018

Robbie Williams je zpěvák a hudební skladatel známý po celém světě. Má nespočet fanoušků, kteří ho milují. Jeho koncerty jsou vždy beznadějně vyprodané. Kdo ale ve skutečnosti je ten slavný Robbie Williams?

Článek

Robbie Williams se narodil v roce 1974 ve Velké Británii. Do povědomí se dostal už v roce 1990, kdy začínal v chlapecké kapele Take That. Zajímavé je, že tam byl nejprve pouze jako tanečník, teprve později se dostal i k mikrofonu a svět poprvé uslyšel jeho jedinečný hlas. Kapela se stala v průběhu let slavnou. Fanoušci milovali její písně, zejména ale milovali Robbieho Williamse. Stala se z něj hvězda a jeho setrvání v kapele tak v roce 1995 skončilo. Rozhodl se vydat na sólovou dráhu.

V sólové kariéře zažívá ohromné úspěchy a jeho hvězda stoupá. Dnes je považován za jednoho z nejúspěšnějších zpěváků v historii tohoto ostrovního státu. Přestože se v roce 2006 na čas přestěhoval do USA, kde bydlel v Los Angeles, jeho rodná země mu nepřestala být domovem. Definitivně se do ní ale vrátil až v roce 2012. Žije v manželském svazku s turecko-americkou zpěvačkou Aydou Fieldovou, se kterou udržoval vztah již od roku 2007 a v roce 2010 se s ní oženil.

Přestože vydal sedmnáct sólových alb, obdržel mnoho ocenění, které z něj dělají nejoceňovanějšího Brita v historii hudby, a jeho hvězda stále doslova žhne, sláva a život Robbieho Williamse má i své stinné stránky.

Zpěvákovy výroky byly často prohlašovány za kontroverzní a Williams musel často čelit jejich kritice. Nebylo totiž žádným tajemstvím, že ho zlákal svět drog a alkoholu. S tímto způsobem života začal ještě jako člen skupiny Take that. A rozhodně se ho nehodlal vzdát. Prohlásil například, že s drogami je život zajímavější. Jenže právě tyto drogy v kombinaci s alkoholem ho několikrát zahnaly na okraj propasti, odkud není cesty zpět.

Svou závislost přiznal v roce 2006. Hovořil ale i problémech, které mu drogy přinesly. Úzkostné stavy a deprese se staly součástí jeho každodenního života a několikrát kvůli drogám málem přišel o život. Právě v tomto roce také prohlásil, že ženu nehledá a že se nikdy neožení, protože si užívá nevázaného životního stylu. Jenže o rok později potkal tu pravou a jeho život se od základů změnil. Od roku 2011 abstinuje, přestože přiznává, že chuť na drogy má stále. Manželství a dvě děti, které se mu narodily v letech 2012 a 2014, jsou hlavním důvodem, proč se stále drží a žije teď diametrálně odlišný život, než na který byl zvyklý.

Stále ale dochází k psychoterapeutovi. Má strach s úzkostných stavů, které ho provází a které ho jednou přiměly k tomu, aby si ublížil. I přesto, že se jedná o zkušeného zpěváka, který vystupuje už více jak 30 let, mívá před koncerty neskutečnou trému, se kterou se bez drog jen těžko vypořádává. Poškození, které mu drogy způsobily, je s největší pravděpodobností nevratné a psychickými poruchami bude trpět až do konce života. S rodinou, která ho podporuje, a s odborníky, kteří se o něj po této stránce starají, to ale může zvládnout.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz