Hlavní obsah
Lidé a společnost

Šli jsme na koncert The Weeknd bez vstupenek. A nakonec jsme ještě ušetřili několik tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Nicolas Padovani / Wikipedia Commons / CC BY 2.0

Já a ani moje přítelkyně nejsme zrovna osoby, které by chodily na koncert každý měsíc. Tentokrát to ale přítelkyni nedalo a protože oba milujeme zpěváka s pseudonymem The Weeknd, tak jsme na něj vyrazili. A bez vstupenky.

Článek

Protože nechodíme na koncerty často, tak ani nesledujeme, kdo tu má v nejbližší době hrát. The Weeknd je ale naší srdcovou záležitostí. O jeho koncertu jsme však ještě do minulého týdne nevěděli. Nějak nás ta informace úplně minula. Člověk má jiné starosti a nesleduje neustále webové stránky svého oblíbeného interpreta.

Samozřejmě bylo vyprodáno. Nic jiného jsme ale nečekali. Nedalo se nic dělat a na řadu přišla webová inzerce. Někdo se přece na poslední chvíli musí zbavovat vstupenek, protože na akci nemůže. Inzerátů tam sice bylo hodně, ale všechny inzerovaly vstupenky za mnohem vyšší cenu, než byla ta oficiální. Dvojnásobek či trojnásobek ceny nebyl výjimkou. A to jsme za to dávat nechtěli a ani tak úplně nemohli.

Čekali jsme až do dne koncertu, zda se neobjeví něco za rozumnou cenu. Ale ani 6. srpna 2023, kdy se koncert konal, nebyla žádná taková vstupenka k mání. Něco mě ale napadlo. Řekl jsem přítelkyni, ať se obleče a že na koncert stejně jdeme. Divila se a trochu nechápala, ale připravila se. V pozdních odpoledních hodinách jsme tak vyrazili směrem na letiště Letňany, kde se měla akce konat.

Hned po našem příchodu ke vstupu jsem se začal rozhlížet po okolí. Samozřejmě, že tam byli. Kdo? No, přece překupníci. Čekali tam a prodávali vstupenky těm, kteří sem stejně jako my přišli bez vstupenek. Postupně jsem jich několik obešel. Chtěli jsme vstupenky na stání, které v oficiální ceně stály 2025 nebo 2725 Kč. Záleželo zda jde o lepší stání A, nebo o horší stání B. Překupníci mi nabízeli to horší stání od 5000 Kč. Razantně jsme odmítl. Řekli, že mohou jít s cenou až na 4000 Kč. I to jsem razantně odmítl a odešel stranou.

Přítelkyně moji taktiku nechápala a myslela si, že jsme nepochodili. My si ale šli sednout na kávu a čekali, až se prostor před vstupem trošku vyprázdní. Většina lidí chodila na čas a před Weekndem tam mělo být ještě několik předskokanů.

Když už byl čas, kdy by měl pomalu začínat koncert hlavní hvězdy večera, šli jsme se znovu projít kolem vstupu, kde jsme předtím mluvili s překupníky. Někteří už tam sice nebyli, ale pár jich tam zbylo. Nervózně přešlapovali, protože lidí už ke vchodům přicházelo poskrovnu. V ruce svíral každý z nich ještě několik neprodaných vstupenek.

Ten, se kterým jsme předtím vedli nejdelší hovor, na mě houknul asi z deseti metrů. Došli jsme tedy k němu. Ještě mu schválně říkám, že předražené vstupenky opravdu kupovat nehodlám. Překupník byl ale jako milius a chtěl mi nechat stání B za 2000 Kč, tedy prakticky za původní cenu. Říkám, že to tedy beru, ale pak jsem si všiml, že třímá ještě dvě vstupenky na stání A. Takže jsem dodal, že mu dám ty 4000 Kč, ale chci za to ty dvě vstupenky na stání A. Trochu se škubal, ale pak souhlasil.

V tu chvíli k nám doběhl jiný překupník, který stál pár metrů vedle. Trochu neslušně nám nabídl stejné vstupenky, tedy na stání A, po 1500 Kč za kus. Tím přebil nabídku toho prvního a stal se tím, od koho jsme ty vstupenky koupili.

Když jsme přišli na plochu, koncert ještě ani nezačal, takže jsme neprošvihli ani jedinou minutku. Užili jsme si ho jako nikdy, The Weeknd byl úžasný, a ještě nás hřál na srdci pocit, že jsme vyzráli nad překupníky. A nejenom to, my to měli levnější než u oficiálního prodejce. Kdybychom si vstupenky totiž koupili v předprodeji Ticketmasteru nebo Ticketportalu, zaplatili bychom za dvě vstupenky na stání A 5450 Kč a k tomu nějaké ty jejich poplatky. Tady jsme až v den koncertu za obě vstupenky zaplatili 3000 Kč. A tomu se říká výhra.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
The Weeknd

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz