Hlavní obsah
Internet a technologie

Tajné kódy Netflixu: Nyní si můžete zobrazit i všechny skryté filmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Cottonbro Studio / Creative Commons / pexels.com

Kdo by si pomyslel, že uživatel Netflixu může disponovat tajnými kódy, které mu zjednoduší vyhledávání a umožní mu najít i filmy, které by běžným vyhledáváním vůbec nenašel. Existují jich desítky.

Článek

Netflix je americká placená platforma poskytující prakticky po celém světě tisíce filmů a seriálů ke shlédnutí. U nás můžete být jejím předplatitelem od roku 2016. Na platformě nenajdete jen zahraniční produkci, jak by se nabízelo, ale Netflix se přizpůsobuje vždy danému trhu. K dispozici tedy jsou vždy i lokální filmy a seriály, a to jak ty nové, tak ty starší.

Jedním z nešvarů této platformy je ale ne úplně komfortní vyhledávání. Pokud víte název konkrétního filmu, který chcete najít, nebudete mít zajisté problém jej tam dohledat. Ale pokud tápete a hledáte něco, co by vám žánrově sedlo, můžete mít s vyhledáním takových filmů či seriálu nepříjemnosti, nebo nenajdete právě ten, který by vám sedl nejvíce.

Jenže Netflix disponuje tajnými kódy, které vám umožní vyhledávat podle nejrůznějších kategorií a zobrazí vám i skrytý obsah, který byste jinak nenašli. A my vám ty nejznámější kódy dnes představíme. Ale pozor. Kódy nejsou zcela jednotné pro všechny země, takže některé se mohou lišit a nemusí zcela dobře fungovat. My je však pro vás tyto vyzkoušeli a zatím vše běží tak, jak má.

Jak se tedy dostat do skryté knihovny Netflixu? Stačí si vybrat kód, který vám nejvíce vyhovuje a ten zadat do příkazového řádku prohlížeče za tento URL příkaz: www.netflix.com/browse/genre/

Nyní už stačí znát pouze konkrétní kód. Například s kódem 1365 zobrazíte akční dobrodružné filmy. Každý podžánr akční filmů má ještě své podkategorie, které mají zase vlastní kódy, takže takových kódů existuje opravdu velké množství. 6548 je kód, který vám otevře dveře do světa komedií. Další desítky kódů vám umožní dohledat i speciální typy komedií jako jsou akční komedie, animované komedie, romantické komedie a podobně.

Kódů na Netflixu existuje takové množství, že například i komedie s určitou hereckou osobností v hlavní roli mají vlastní kód. Snadno si tak vyfiltrujete všechny filmy se svým idolem. Pokud tedy budete vědět kód právě k jeho filmům.

Speciální kódy mají i dětské filmy, které jsou jimi navíc rozlišeny na věkové kategorie dle rozmezí doporučeného věku dítěte pro sledování konkrétního snímku. Samozřejmě kromě věku dítěte existují další kódy pro typy dětských filmů. Přehled nejčastěji využívaných kódů na Netflixu, který jsme celý vyzkoušeli, najdete zde.

Od Netflixu není úplně fér, že tyto kódy tají. Vždyť by tak svým platícím zákazníkům usnadnil práci s jejich platformou. Ze zběsilého vyhledávání filmu na večer by se stala několika vteřinová záležitost. Hodilo by se mít po ruce seznam všech tajných kódů, které existují, aby se do něj mohlo snadno nahlédnout. Netflix ale nic takového zatím neplánuje. Snad jednou se dočkáme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Kód

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz