Hlavní obsah
Cestování

Ve strašidelné vesnici na kraji útesu je slyšet tajemný zpěv, který nikdo nedokáže vysvětlit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Piotr Arnoldes / Creative Commons / pexels.com

Tajemných míst existuje po celém světě mnoho. I v České republice najdete několik takových míst. Dnes se však podíváme do Itálie do vesnice Calcata, kde je často slyšet nevysvětlitelný tajemný zpěv.

Článek

Calcata je vesnice jako z pohlednice. Je na ni krásné snad úplně všechno, od jejích malebných domků přes křivolaké uličky až po její umístění na vrcholu útesu. Najdeme ji jen pár kilometrů od městečka Viterbo.

Vesnice se zde nachází již od středověku a do dnešních dnů má stále funkční své hradební opevnění. Dovnitř se tedy dá vstoupit pouze jednou branou, která se na noc zavírá. Touto branou se vstupuje přímo na calcatské náměstí. Pro tajemno se však musíme vydat do staré části vesnice. Ta je totiž přímo kouzelná a tajemná zároveň. Na malých náměstíčkách najdeme najdeme dílny umělců z celého světa. Je to tu jako jeden velký ateliér.

Foto: Roundtheworld / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Pod úrovní ulice můžeme objevit také řadu jeskyní, které jsou schované uvnitř kopce, na kterém je Calcata vystavěna. To po celá staletí podporovalo představy místních o zvláštních silách v této obci. Už ve středověku byla Calcata považována za centrum zvláštních energií, které zde skrze skálu vystupují na zemských povrch. Právě proto měli místní ze sestupu do jeskyň veliký strach. Báli se, co by v jejich útrobách mohli nalézt.

Podle starých legend je ve vesnici při závanech větru slyšet tajemný zpěv, který si nikdo nedokáže vysvětlil. Mnohdy je přisuzován calcatským čarodějkám, které zde kdysi mohly žít. V jeskyních pod městem prováděli své magické rituály, které nebyly jen na ochranu města.

Ze dne na den však všechny zmizely a již je nikdo nikdy neviděl. Místní nám vyprávěli i příběh o jejich násilné smrti rukou démona, kterého se jim povedlo vyvolat. Povedlo se jim ho sice uspat, ale stálo je to život. Od té doby místní do jeskyň nechodí, aby démona náhodou znovu neprobudili k životu.

Foto: Albarubescens / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Nějakým záhadným způsobem se tu pak hlas čarodějnic uchoval ve větru, neboť pokaždé, když začne silněji foukat vítr, je slyšet tolik očekáváná píseň čarodějnic, jak těmto zvukům místní říkají. Většina z nich je totiž velmi silně věřící a mnoho jich vám bude tvrdit, že někde hluboko v jeskyních se stále provádějí magické rituály.

I kdybyste tomuto věřit nechtěli, zajeďte se tam podívat. Už při vstupu do vesnice se vás zmocní zvláštní pocity. Je to jako silná tajemná energie, která vám naplní mysl a aktivuje všechny smysly. Citlivější jedinci zde mohou pociťovat až chvění celého tělo a už při vstupu jim často naskakuje husí kůže.

A co tedy může být ona tajemná píseň čarodějnic? Než o píseň se spíše jedná o zvláštní zvuky, které je možné zaslechnout v ulicích za foukání větru. Místní si tyto zvuky samozřejmě hned spojili s pověrou o čarodějnicích. Co je ale způsobuje, nedokázal zatím nikdo racionálně vysvětlit. Že by na příběhu nakonec bylo něco pravdy?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz