Hlavní obsah
Lidé a společnost

Vysáváním posedlý Bob Klepl: Narodil se v Moskvě arménské matce, bratr žije v Tel Avivu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Show Jana Krause, FTV Prima / Wikipedia Commons / CC BY 3.0

Bohumil Klepl

Kdo by neměl rád charismatického českého herce Boba Klepla. Jestli diváky někdo dokáže zaručeně rozesmát, tak je to právě on. Ale víte, že nemá český původ? Narodil se v Rusku.

Článek

Bohumil Klepl se narodil 31. března 1958 v Moskvě. Jeho maminka byla Arménkou, která přišla do Moskvy studovat z Gruzie. Byla to letecká navigátorka a právě v Moskvě se seznámila s Kleplovým otcem, který tam vyučoval strojní inženýrství.

Dětství tak Bob Klepl prožil v Moskvě. Poté, co se i s rodinou přestěhoval do Čech, vystudoval gymnázium v Pardubicích. Protože ho bavilo hraní, rozhodl se dále pro studium DAMU, kterou úspěšně ukončil. Následně se z něj stal výhradně divadelní herec.

Většině českého národa tak Bob Klepl zůstal neznámý. Hrával v Západočeském divadle v Chebu, následovalo mnoho divadelních scén po celé Praze. Kromě toho se ale Klepl věnoval i loutkoherectví. Je zakladatelem Kleplova loutkového rodinného divadla.

Ve filmech se objevoval už od roku 1994, vždy se ale jednalo jen o malé role. Ve světě filmu se mu povedlo proslavit teprve po roce 2000, kdy jeho svérázný herecký projev začali milovat lidé po celém Česku. Jeho herecký talent tak můžeme obdivovat například v komedii Pupendo nebo Účastníci zájezdu.

Klepl je častým hostem pořadu Show Jana Krause, kde rozhovory s ním patří k tomu nejlepšímu, co může pořad nabídnout. Přestože je Kleplovi už 66 let, hýří stále humorem a rád baví diváky. Dokáže to navíc tak skvěle zahrát, že ani nevíte, zda to myslí vážně, nebo si skutečně dělá jen legraci. Rád se chlubí tím, že má starší fanynky, které mu nabízejí, aby s nimi dožil svůj život.

Sláva ale mívá často i svou stinnou stránku. Bob Klepl se nedávno otevřeně rozpovídal o svém životě. Přiznal, že měl problémy s alkoholem, avšak svůj boj nad tímto démonem vyhrál. Už roky tak abstinuje.

Velmi oblíbenou divadelní hrou, ve které Klepl učinkuje, se stala takzvaná one man show Vysavač. Kromě Boba Klepla v ní nikdo jiný nehraje. Klepl se zde zaobírá svou skutečnou posedlostí, kterou je vysávání. Jeho obliba v různých typech vysavačů a neustále uklízení nečistot už by se dalo nazvat obsesí. Kleplovi to ale nevadí. Kamkoli přijde, tam o tom vypráví.

Herec bydlí se svou arménskou maminkou, které je už 91 let. Rád o ní vypráví a je vidět, že k ní má skutečně vřelý vztah. V jednom z rozhovorů také prozradil, že jeho bratr žije v Tel Avivu.

Bob Klepl patří bezesporu k předním hereckým esům současného filmu, jejichž herecké umění dnes můžeme v televizních filmech a seriálech obdivovat. Hraje zejména v komediích, neboť právě tam jeho herecký dar nejvíce vynikne.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz