Hlavní obsah
Umění a zábava

Vytoč mého agenta: Konečně má Prima dobrý seriál, ale na televizních obrazovkách ho neuvidíte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Nosek (NoJin) / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Martha Issová

Televize Prima se v poslední době potýkala se špatným hodnocením vlastních televizních seriálů. A teď má konečně jeden, který by mohl rozčeřit nudné hladiny její seriálové tvorby. Ale dostupný je pouze online.

Článek

O seriálové tvorbě televize Prima se mluví již od loňského podzimu, kdy uvedla seriál, kterému mnozí říkali propadák roku. Do dvanácti dílů rozdělený příběh Elišky a Damiána táhlo ke dne mnoho aspektů, od špatných dialogů přes amatérské zpracování až po herecké obsazení. Na Česko-slovenské filmové databázi je tento seriál diváky hodnocen velmi bídně, celkové hodnocení dosahuje 12 procent.

Prima se ale s neúspěchem svých seriálů potýká dlouhodobě. Nejde ani tak o sledovanost, příznivce si seriál najde vždy, ale spíše o komplexní hodnocení na základě diváckých recenzí. Například jeden z nekonečných seriálů Slunečná se ve zmiňované databázi drží na 33 procentech, novější Zoo pak na 31 procentech. Teď ale Prima přišla s novinkou, která by mohla řadu neúspěšných seriálů prolomit.

Vytoč mého agenta je osmidílný miniseriál, který dává divákovi možnost nakouknout do zákulisí castingové společnosti. V hlavních rolích exceluje zejména Martha Issová a Kryštof Hádek, s neméně vynikajícím Tomášem Maštalírem a Zuzanou Kronerou. V seriálu se v průběhu oněch osmi epizod objeví i celá řada hereckých celebrit, které budou v seriálu tak trochu paradoxně ztvárňovat samy sebe. A tím je seriál zcela výjimečný. Uvidíme tak hereckou legendu Ivu Janžurovou, Zlatu Adamovskou i Taťánu Medveckou a mnoho dalších.

Každý díl se soustřeďuje vždy na jednu z těchto legend. Nutno podotknout, že největší kouzlo seriálu spočívá v tom, že tyto fenomenální herci hrají sami sebe s velkou nadsázkou, což je pro diváka doslova koncert skvělého humoru. Neustále se naráží na filmové prostředí a slovní narážky se někdy nevyhnou ani hercům, kteří se natáčení seriálu neúčastnili. Při sledování se ani na chvilku nebudete nudit. Je to svižné, má to příjemné tempo. A hlavně se u toho dobře zasmějete. Po vizuální stránce je seriál zpracován skvěle.

Jenže televize Prima se rozhodla pro tak trochu nelogický tah. Seriál, který konečně za něco stojí, vysílá pouze online na své streamovací platformě jako prémiový obsah. Pokud si tedy nezaplatíte prémiové členství, seriál neuvidíte. Je velmi pravděpodobné, že vzhledem k úspěchu seriálu, se za čas bude vysílat i na televizních obrazovkách, ale v tento moment je dostupný opravdu jen platícím divákům, kteří už jej mohli zhlédnout celý.

Takhle si ale Prima reputaci, která byla na podzim Eliškou a Damiánem silně otřesena, nenapraví. Již více jak rok a půl není možné na chytrých televizích přetáčet reklamy, které jsou vkládány do pořadů na této televizní stanici, což diváci nesou nelibě. Prima se také potýká s nezajímavou nabídkou pořadů a seriálů. A teď má jeden úspěšný seriál a diváci, kteří si nechtějí jejich služby předplácet, budou čekat, až se tato televize uvolní jim ho pustit i do běžného vysílání. A to rozhodně není úplně šťastný krok.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz