Hlavní obsah

Český intelektuál se rozkřepčil pod šibenicemi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Navrátil Stanislav

Drobná paralela by tu byla.

Ačkoliv už máme dostatek zkušeností, kam vede fanatická ideologická horlivost, pan režisér Jan Hřebejk si ve své nenávistné exhibici nedá a nedá pokoj.

Článek

Maďarský premiér Viktor Orbán se domnívá, že kritika na jeho adresu ze strany předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové je ukázkou otevřené snahy svrhnout maďarskou vládu. Von der Leyenová v europarlamentu kritizovala Orbána za jeho příklon k Rusku a mluvila o tom, jak zklamal maďarský lid. Podle Orbána šlo o pokus o jeho ukřižování.

Nato se opět angažoval režisér Jan Hřebejk a nemilosrdně kritizoval maďarského premiéra Viktora Orbána, jehož označil za »špínu Evropy«, a že ho jeho vlastní národ možná jednou pověsí na kandelábr.

„Občané, soudci, ve jménu našich národů, proti jejichž svobodě a štěstí zločinci povstali, ve jménu míru, proti němuž se hanebně spikli, žádám pro všechny obviněné trest smrti. Nechť váš rozsudek dopadne jako železná pěst bez nejmenšího slitování! Nechť je ohněm, který do kořene vypálí tuto hanebnou hlízu zrady. Nechť je zvonem volajícím po celé naší krásné vlasti k novým vítězstvím na pochodu k slunci socialismu,“ hřímal kdysi soudce Urválek.

A v nenávistné propagandistické kampani proti Miladě Horákové a členům její skupiny se také angažovala i celá řada známých českých umělců. Prof. Václav Černý tuto ostudnou účast československé inteligence na monstrprocesu s Miladou Horákovou popsal ve svých Pamětech: „Vypukly velké „velezrádné“ procesy a český intelektuál se rozkřepčil pod šibenicemi, kálel po hrobech a posmíval se vražděným obětem.“ Nezapomeňme…

Zdroj:https://zivotvcesku.cz/zahradil-slovne-palil-do-rezisera-hrebejka-ktery-nazval-orbana-spinou-evropy/ =1356921

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/vedatechnologie/historie/rudolf-slansky-proces-urvalek_1805261520_pj

Zdroj:https://plus.rozhlas.cz/v-nenavistne-kampani-behem-procesu-s-miladou-horakovou-zneuzili-komuniste-i-deti-8219886

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz