Hlavní obsah

Kulaci a sedláci jsou opět vnitřním nepřítelem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Navrátil Stanislav

Europoslanec Alexandr Vondra se svým vyjádřením dostal ještě níže, než je pomyslné dno politické slušnosti. Svým blekotáním trumfnul i legendární projev Milouše Jakeše z Červeného Hrádku.

Alexandr Vondra se ve své touze obhájit europoslanecké koryto neštítil použít v Partii Terezie Tománkové lživou ideologickou rétoriku stranických funkcionářů z doby vlády KSČ. Přepis části jeho nenávistných výlevů uvádím níže.

Článek

Samozřejmě pan premiér má naprostou pravdu, že od to organizuje Zdeněk Jandejsek, že jo, známá firma. Tak to je samozřejmě jednak je to agro baron jo, to je jeho firmy ovládají nějakejch 20000 hektarů a je to teda mimochodem, teda, když se na to ptáte, tak tady je dopis pana Jandejska podepsaný jo ruské ambasádě týden po ruské invazi. Po ruské invazi na Ukrajinu. Tady no Daragoj drug, je to ještě, já to tady, já rusky ani neumím, abych to jako tady čet vám, ale je to v azbuce ruskému velvyslanci, kde v podstatě nabízí kolaboraci. Korabo kolaboraci v ruské federaci v době. A já nevim, jako hele, to je jako von, že jo, to je vlastně taková figurka Andreje Babiše. To já bych řekl, jo, jeho postoje jsou myslím, docela známé. Oni skutečně, že jo, podporovali ty demonstrace, které dělal pan Raichl na Václaváku, tam koneckonců, jako ta ruská karta byla vidět, to jsme to viděli všichni. Já jestli tohle je fake nebo není, to můžete se ho zeptat. Já s tím člověkem nemluvím, ale skutečně to jsem, to jsem dostal z okruhu zemědělců. Jo, opravdových zemědělců, protože skutečně tento pán jako samozřejmě prostě, on oklamal některé zemědělce, který s ním zítra přijedou do Prahy a budou dělat bordel, ale myslím si, že ty rozumní, kteří vědí, vo co jde, ať už jde agrární komora nebo asociace soukromých zemědělců, tak jako s vládou jednají. Já jsem u některých těch jednání byl.

,,, já tady 5 let chodím a upozorňuju a kriticky na green deal. Dokonce, že jo, to byla naše frakce evropských konzervativců ODS, která se vůči tomu tam soustavně vymezovala. Bohužel euro lidovci, ty se připojili až poslední rok, vlastně, když se blíží volby. …Oni (zemědělci) by prostě zbankrotovali na tom a, a vlastně ta, ta výroba by neodešla někam úplně mimo Evropu. Čili, to já chápu, chápu ten odpor k té byrokracii, no, ale nechápu, nechápu, ty rozumní tam podle mě nepřijedou. Přijedou tam ty, které oklamal pan Zdeněk Jandousek, a to je skutečně proruský kolaborant, a je to vlastně klon. Je to, zároveň dělá špinavou práci pro Andreje Babiše, že jo, protože on vlastně vytváří ten můstek k té radikální dezinformační scéně, s kterou sám Andrej Babiš si jako úplně nechce jako za zahrávat, jo, tak ne. Prostě ten bordel, který se chystá zítra v Praze, má čistě politický účel a pro zemědělce jako nic nepřinese.

…Tam je podpis a přečtěte si to, je to veřejný, ne, jasně, ale to já nemám jako příležitost, jako to verifikovat. Ale, ale, né, buďme věcní, že jo.

Tak jednak jakoby vlastně vliv té evropské politiky na české zemědělce, oni zase jako tak špatně na tom nejsou. Podívej jsme se na tu zemědělskou techniku, co dneska maj, co přivezou do Prahy, koneckonců že jo, co měli dřív? Jo, jaké pan Jandejsek vlastně má miliardové obraty, že jo, generuje 100 milionové zisky, čerpá evropské dotace. Samozřejmě jo, čili potud myslím, jako to šmahem všechno jaksi odsoudit není správně.

Z 2. strany je naprosto pravda, že je to přebyrokratizované, že tam prostě v rámci toho green dealu jsou radikální návrhy, které v případě té energetiky nenaráželi, protože tam oni jako měli partnery, pár korporací, a to jako v podstatě jednoduše zkorumpovali. Ten zákazník je až jako s odstupem to pocítí, zatímco tady v západní Evropě to jsou miliony sedláků, který se prostě včas bouří, a proto máme tuhletu diskuzi, kterou máme, ale ještě k té Ukrajině jo zase takhle. Není to tak, že když si zemědělci stěžují, že Ukrajinci nemusí plnit stejné podmínky jako, čeští zemědělci mají samozřejmě pravdu, nemusí plnit jo, oni musí plnit, když to zboží umisťují na trh ale nemusí je plnit v té, než to vlastně vyrobí, že jo? Nebo při té pěstitelské činnosti ale zase znovu šmahem, jakoby to odsoudit nejde, protože my Ukrajině musíme pomoct, když prostě. A ztíženou možnost jako obilnice vlastně podstatné části světa exportovat to obilí. Soudě si, že jo, protože probíhá válka, tak samozřejmě jedou vagony přes Evropu, ale tohle se dá řešit přeci za a ty vagóny se dají zaplombovat a prostě projedou jo a za 2. pokud ty komodity jsou nějakým způsobem umísťovány na trh, tak zase teď se podařilo mimo jiné i díky těm silným hlasům západoevropských sedláků některé ty komodity vlastně tam udělat výjimky, že prostě Ukrajinci je tak jednoduše na ten trh dávat nemohou jo čili, je tu prostor to řešit. Nějakým řekněme, civilizovaně a ne vlastně s vaničkou vylít…

Kdo lže, musí si pamatovat, jenže druhý den už si Vondra nepamatoval na zemědělce, kteří mu údajně ten ,,důvěryhodný“ dokument předali a pronesl:

,,Já samozřejmě nejsem detektiv, abych mohl ověřovat pravost takového dokumentu. (Kopii dopisu měl získat Vondra od svého známého) Dostal jsem to od lidí, který, s kterými dlouhodobě spolupracuji a důvěřuji jim“.

https://www.youtube.com/watch?v=Nie_X9yi8gg&t=1572s

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám