Hlavní obsah
Finance

Bez platební karty na MS v hokeji nelez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Bez peněz do hospody nelez. A co v případě MS v hokeji? Tady si jako fanoušek s hotovostí neškrtneš.

Článek

Cashless. Magické slůvko, které známe především z hudebních festivalů a koncertů. Takhle jednoduše nám pořadatelé sdělí, že i kdybychom měli po kapsách miliony v bankovkách a mincích, jsou to pro nás jenom bezcenné šustivé papírky nebo kousky kovu. Nic si za ně nekoupíme. Tedy, nic k jídlu ani pití. Maximálně nám za naše kováky a papírky prodají speciální náramek s nabitou částkou. A teprve tento náramek se stane vstupenkou k možnému občerstvení.

Na hokej s penězi nelez

A nejsou to už jenom koncerty a hudební festivaly. Cashless systém se dostává postupně i jinam. Konkrétně na MS v hokeji, konané už za pár dní v Praze a Ostravě. Pokud se vám nepoštěstilo v souboji a o lístky a vyrážíte nasát atmosféru pouze do fan zóny, dejte si pozor na to, v jaké podobě budete mít peníze. Pokud v hotovosti, máte smůlu. Ano, slyšíte správně, celá fan zóna bude operována systémem cashless. S hotovostí máte smůlu, s platební kartou své občerstvení dostanete. Tedy, pokud na ní budete mít peníze.

Jen výhody

Pravda, hotovost má své příznivce, své kouzlo. Na druhou stranu cashless systém eliminuje případné chyby při placení a vracení, kdy může být ošizen buď prodejce, nebo zákazník. Stejně tak cashless systém vše zrychlí, tedy pokud bude vše fungovat, jak má.

Nezapomínejme také na spoustu zahraničních návštěvníků, kteří si prostě nebudou chtít měnit české koruny a je pro ně výhodnější si pivo a klobásu koupit přiložením karty a o směnu měn, ať se postará jejich banka, jejich účet.

Není to povinné

Je dobré připomenout všem kritikům bezhotovostního systému, že fan zóna vybudovaná v rámci MS v hokeji, není povinná. Nikdo není nucený do ní chodit, či se zde občerstvovat. Je to volba pořadatelů a je čistě na nich, jaký způsob plateb zvolí. Na nás, návštěvnících je, to buď respektovat, nebo jít jinam.

A když přece jenom dojdete s hotovostí, pomůže malý trik známý z hudebních akcí. Častokrát jsem zažil, že stačilo požádat někoho ve frontě, zda by zatáhl mé jedno pivo svou kartou, s tím že mu za něho dám hotovost. A nikdy s tím dotyční neměli problém. Prostě, je to o lidech.

Anketa

Jakou platbu na velkých akcích preferujete?
Cashless
28,6 %
Hotovost
42,9 %
Je mi to fuk
28,5 %
Celkem hlasovalo 14 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz