Hlavní obsah
Satira

Bude se rušit i zelená barva, když žlutá a modrá tak vadí?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Modrá a žlutá. Kombinace barev, která v mnohých vyvolává agresivní reakce. A vadí jim i zelená?

Článek

Stačí se rozhlédnout kolem sebe a zjistíme, že kombinace modré a žluté barvy je všude kolem nás. Tuhle kombinaci barev používá třeba město Písek, má je jako své barvy nábytkářský gigant Ikea, nebo řetězec Lidl. Žlutou a modrou používá jako své barvy i Česká pošta. Lidem dokonce vadí i známí Mimoni, populární postavička z filmů. Prostě a jednoduše, pro někoho je žlutá a modrá barva problém. Vadí dokonce i použití sportovních překážek. Jen proto, že jsou žlutomodré. A co na tom, že pořadí barev je opačné než na ukrajinské vlajce. Prostě vadí a hotovo.

Proč tyhle barvy?

Vše začalo vpádem ruských vojsk na Ukrajinu. Do té doby nechávala žlutá a modrá každého člověka klidným. Málokdo si uvědomil, kolik věcí v této barevné kombinaci existuje. Ale s válkou na Ukrajině došlo k tomu, že se společnost začala štěpit. Na ty, co fandí Ukrajinským obráncům a na ty, co fandí ruským okupantům. A právě druhé skupině je kombinace žluté a modré trnem v oku.

A vůbec je nezajímá, že tyhle kombinace barev používaly některé firmy dávno před tím, než k válečnému konfliktu vůbec došlo. Prostě je to zvolená barevná kombinace, u které firmy zůstávají. Ostatně, je to logické, proč by měly jít cestou rebrandingu jenom proto, že v této kombinaci někdo najednou vidí symbol Ukrajiny, se kterou nesouhlasí?

A co zelená?

Žlutá a modrá tedy vadí. A věřím, že se mohou v naší společnosti najít i tak radikální jedinci, kteří jsou schopni volat po zákazu těchto barev. Ať už v případě dané kombinace, tak v případě samostatných barev. Trochu se obávám toho, až tito jedinci zjistí, co se stane smícháním těchto barev. Až si vzpomenou na základní školu, hodinu výtvarné výchovy a použití vodových barev.

Stačilo smíchat žlutou s modrou a vznikla zelená. Snad někoho nenapadne, že použití zelené barvy je krycím manévrem elit, pro použití žluté a modré. Snad někteří nebudou požadovat, aby se zrušila a nepoužívala i tato barva. Snad nebudou tolik radikální, aby kvůli tomu vykáceli stromy, aby rozryli veškeré trávníky. Zelená je totiž všudypřítomnou barvou v přírodě. A ne, opravdu to není to krycí manévr přírody, aby nenápadně podporovala Ukrajinu. Ale protože se ukrajinský prezident jmenuje Zelenskyj, jistě se dost místa pro konspirace o zelené barvě najde, že?

Anketa

Vadí vám kombinace žluté a modré barvy?
Ano, vadí
22,7 %
Ne, nevadí
77,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 44 čtenářů.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-zluta-a-modra-vadi-lide-utoci-na-kelimky-autobus-nebo-pietni-venec-233594, https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-zluto-modre-prekazky-pobourily-lide-by-se-meli-probrat-rekl-starosta-231753

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz