Hlavní obsah
Lidé a společnost

Dokonalé maminky aneb Hlavně dobře vypadat a pak se teprve postarat o dítě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Prázdniny pomalu končí a bezprizorní děti se konečně opět stáhnou pod dozor učitelek do školek a škol.

Článek

Doba dovolených a výletů. To jsou prázdniny. Děti mají dva měsíce volna, rodiče si vezmou dovolenou a tento čas využijí ke společným aktivitám. I my jsme udělali tu stejné. Kromě klasické dovolené jsme naplánovali i řadu výletů po zajímavých místech v ČR. A narazili jsme na desítky dokonalých maminek, pro které je důležité především dobře vypadat, dítě jde na řadu až později.

Hlavně kafíčko a zákusek

„Mají tam dobré kafíčko a zákusky?“ Tak tohle není ojedinělý dotaz, to je realita, když hledáte nějaký zábavný areál. Člověk by čekal, že se maminky zeptají třeba na bezpečnost, zázemí pro děti, možnost zdravého oběda a podobně. Ale ne, zajímá je více, zda si mohou dát svoje skořicové latte a k tomu nějaký ten sacher.

A taky že jo. Stolky u menšího občerstvení v podobě kavárničky jsou obsazené vystajlovanými maminkami, kteří usrkávají svou kávu, odkrajují dortík a čučí při tom do mobilu. Kde jsou jejich děti? Kdo ví, důležitější je udělat si selfie s kávou, vyfotit stolek s dortem a vše postnout na sociální sítě.

Pěkný outfit a obuv, madam

Představte si, že si naplánujete výlet do místa, kde je i velký lanový park. Na zemi štěrk, hlína, písek, tráva. Prostě outdoor, žádná krytá herna ani vychytané dětské hřiště s tartanem. A jak tak podporujete své dítko v lezení, pomáháte mu překonat překážku, blbnete s ním, všimnete si, že i jiné děti zde mají svá maminky. Třeba takové, které se na tuhle parádu oblékly opravdu stylově. Upnuté, velmi krátké šaty a lodičky s pořádným podpatkem. No, tenhle lanový park je nakonec větší zábavou pro nás pány než pro všechny děti dohromady. Dítko bylo nakonec ponecháno na pospas osudu, ale hlavně že je dotyčná maminka opravdu sexy…

Nesahej na mě, jsi špinavý

Přiběhlo k vám někdy dítko, celé ušmudlané a radostí vám skočilo do náruče? Začalo vás objímat, hladit ve vlasech? A přitom vám holt umazalo oblečení, rozcuchalo vlasy a ženám rozmázlo make-up? Jasně, to se stává, je to normální, proč krotit radost dítěte, jen ať dá najevo emoce, když je spokojené a chce vám tímto kontaktem poděkovat. No, ale očividně to tak nemá každý. Když slyšíte: „Nesahej na mě, jsi špinavý“, co si o tom můžete myslet? To té dotyčné více záleží na tom, jak bude vypadat než to, že může sdílet radost se svým dítětem?

Haló, jste matky

Milé dámy, které chcete vždy dokonale vypadat. Uvědomte si, že jste na dětském hřišti. Jistě, nemusíte zde vypadat jako neupravené šmudly co týden nevyměnily oblečení a nemyli si vlasy. Ale také nemusíte vypadat, jako byste šli na romantickou večeři s partnerem.

Oblečte se a chovejte tak, aby to odpovídalo místu, kam jdete a hlavně, tomu, s kým tam jdete. Jste tam snad kvůli vašemu dítěti, nebo ne? Tak na to myslete. Je fajn, že chcete dobře vypadat, ale kvůli tomu nemusí být vaše děti na druhé koleji. A že vás někdy ušpiní? Vymoženost jako voda, pračka nebo vlhčený ubrousek k vám jistě už také dorazila, nebo ne?

Anketa

Co při volnočasové aktivitě s dětmi upřednostníte?
Svůj vzhled
1,3 %
Pohodlí a zábavu
89,5 %
Nemám děti
9,2 %
Celkem hlasovalo 313 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz