Hlavní obsah
Sport

Jak anglický Liverpool přijel do Prahy na pralesní ligu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Že nehrají osmifinále Evropské ligy, ale nějaký „prales“, si museli myslet jak při cestě na stadion, tak i po samotném zápasu.

Článek

Liverpool FC je anglický fotbalový klub, který byl založen již v roce 1892, kde jinde než ve městě Liverpool. Domovský stadion Anfield byl postaven již v roce 1884 a jeho současná kapacita činí 61 276. Trenérem současné podoby Liverpoolu je sympaťák Jürgen Klopp. Tak, tolik k teorii. A teď pojďme na události čtvrtečního utkání.

Kde to jsme?

Papírově ano a pro fanoušky (nejenom) Sparty rozhodně velká událost. A myslím si, že to byla velká událost i pro hráče Liverpoolu a celý realizační tým. Jsem přesvědčen, že hráči snad i chvíli pochybovali, zda opravdu dojeli na to správné místo a zda hrají se správným soupeřem.

V den, kdy se konal osmifinálový zápas mezi Liverpoolem a Spartou Praha, se konala i demonstrace zemědělců. Pro Prahu to znamenalo nutnost připravit se na nájezd i několika stovek kusů zemědělské techniky, převážně traktorů. Traktory tak jezdily po celé metropoli. Chvíli to v hlavním městě opravdu vypadalo, jako někde na vsi.

Celkový dojem z toho, že člověk není v evropské metropoli, ale někde v zapadlé vísce, umocnilo i to, že většina zemědělské technika parkovala na Letné. Nemusíte mít dokonalou znalost geografie Prahy, ale to, že na Letné je také stadion Sparty, přímo naproti velké nezastavěné ploše, ví mnoho lidí. Ve chvíli, kdy hráči Liverpoolu mířili na stadion, míjejíc desítky traktorů, které následně viděli i přímo před stadionem, si zákonitě museli myslet, že opravdu přijeli na nějakou venkovskou periferii, ne do Prahy.

Kdo to hraje?

To, že Liverpool dorazil spíše na zápas nějaké pralesní ligy do zapadlé vísky, nepodporovaly jenom traktory všude okolo. Tenhle dojem umocnil i celkový výkon Sparty. Nedá se říci, že by hrála nějak extra špatně, ale ten rozdíl mezi lepšími kluby naší ligy, a kluby v Evropě, je prostě propastný. Takže to dopadlo podobně, jako by tým z krajského přeboru zamířil na přátelák s týmem z pralesní ligy.

Kdo zápas nesledoval, připomenu, že dopadl 1:5, ve prospěch anglického velkoklubu. Ten dokonale ukázal svou ofenzivní sílu. Zatímco my, Česká republika, Praha i Sparta, jsme ukázali jenom to, že to u nás i v metropoli někdy vypadá jako na zapadlém venkově a tomu odpovídá i herní kvalita jednoho z tuzemských nejlepších týmů. Hotová pralesní liga.

Anketa

Sledovali jste utkání Sparty s Liverpoolem
Ano, sledoval jsem
51,4 %
Ne, nesledoval jsem
48,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 74 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz