Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jak nám na biatlonu v Novém Městě nevadily děti v „ukrajinských“ bundách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Děti ve žlutomodrých bundách na biatlonu v Novém Městě na Moravě upoutaly každého. Našli se lidé, kteří s tím měli problém.

Článek

Mistrovství světa v biatlonu, které se koná v Novém Městě na Moravě, si nesmí nechat ujít žádný fanoušek tohoto sportu. Proto jsem se jako divák také zúčastnil. Kromě samotných závodů lze vidět i zajímavý a bohatý doprovodný program, jak přímo v areně, tak třeba i na náměstí v Novém Městě. Nejvíce mou pozornost upoutaly děti ve žluto-modrých bundách. V tu chvíli jsem věděl, co to spustí.

I poslanci ukazují svou inteligenci

Že jsou někteří prostší lidé z řad dezolátstva na modrou a žlutou barvu alergičtí, to už jsem si všiml. A smířil jsem se s tím, že takovým lidem nemá cenu cokoliv vymlouvat. Bohužel podobnou míru inteligence ukazují i někteří poslanci. Sice o nich nemám všeobecně žádné extra vysoké mínění, ale vždy jsem si myslel, že když už někdo zastává vyšší funkci v systému parlamentní demokracie, měl by mít od přírody alespoň trochu naděleno.

Bohužel se to netýká poslance Radka Kotena. Málokoho překvapí, že jde o poslance za SPD. Ten na svém profilu neváhal zveřejnit screen televizní obrazovky s několika dětmi ve žluto-modrých bundách. A to s poznámkou o tom, že výběrem barev chtějí organizátoři patrně lézt do nějakého konkrétního pozadí.

A FIS znáte, pane poslanče?

Nejenom pan poslanec, ale všichni ostatní, kterým děti v bundách zamávaly s tepovou frekvencí, by se měli nejprve seznámit se slovíčkem FIS. Pod tímto názvem se schovává třeba Fakulta informatiky a statistiky VŠE. Také se ale může jednat o nadnárodní korporaci sídlící na Floridě. Zkratku FIS ale mohou znát také lidé řešící SAP projekty.

Když si však zkratku FIS spojíme se sportovním odvětvím, dozvíme se, že jde o označení mezinárodní lyžařské federace. A proč o ní mluvím? Je to jednoduché, FIS totiž používá (nejenom) ve svém logu dvě barvy. Ano, tušíte správně, žlutou a modrou. Děti tedy nebyly oblečené v barvách ukrajinské vlajky, ale v barvách mezinárodní lyžařské federace. Kdo by to čekal, na lyžařských závodech…

Jakou vlajku má Ukrajina?

A pane poslanče, nebo vy ostatní, pořadí barev na ukrajinské vlajce znáte? Kdo se na děti v NMNM podíval trochu důkladněji, zjistil že pořadí barev na jejich bundách bylo přesně opačné než v případě ukrajinské vlajky. Spodní část jejich bund byla modrá, horní žlutá. Už to by mělo průměrně inteligentního jedince trknout. Ale u některých se to nestalo.

Barvy na vlajce Ukrajiny jsou přesně naopak. Spodní část vlajky je žlutá, jako symbol zralých obilných polí. Horní část je modrá, jako symbol oblohy. No, člověk by řekl, že takto jednouché znázornění musí pochopit a zapamatovat si i malé dítě. Ale jak vidno, bohužel.

Pozor, bude hokej

V květnu se také koná MS v hokeji. Hostí ho Praha a přijedou i Švédi. A jaké že konkrétní dvě barvy mají ve své vlajce? No jo, zase tu proklatou žlutou a modrou. To zase bude záměn…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz