Hlavní obsah
Cestování

Jsem Čech, miluji all inclusive. Za ty prachy se hotelu nemůžu vyplatit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Už to nejsou řízky, zavařené guláše a kanystry s benzínem v kufru auta. Teď je to letecká dovolená s all inclusive.

Článek

Poznat Čecha na dovolené nikdy nebylo těžké. Dříve, když ještě bylo velkým hitem Chorvatsko, bylo poznávacích znamení hned několik. Upocené tílko na mužích pivní muskulatury, chození bez trička, ponožky v sandálech. Řízky a paštiky na cestu, zavařené sklenice s gulášem a jiným pokrmem. Nebo kanystr s palivem v zavazadlovém prostoru auta, protože tankování v zahraničí bylo drahé.

Doba se ale postupně mění. Lidé začínají zjišťovat, že Chorvatsko už není takový šlágr, jako byl v minulosti. Zavedení eura, zdražování, ne příliš ideální služby. To vše začíná Chorvaty odsouvat na druhou kolej. Do popředí se dostává něco, co Češi milují ještě víc – možnost jíst a pít zcela zadarmo. Tedy, ne zcela zadarmo. Je to pochopitelně zahrnuto v ceně dovolené. Ale ceny bývají někdy tak zajímavé, že po Chorvatsku ani pes neštěkne.

Jedině all inclusive

Dovolená all inclusive. V posledních letech symbol dokonalého pobytu pro každého typického Čecha. Co na tom, že je celý týden nebo čtrnáct dní zavřený v rezortu. Co na tom, že krásy dané země pozná maximálně z lehátka na pláži, nebo u bazénu. Co na tom, že jediní místní, které potká, jsou číšníci a hotelový personál. Jídlo a pití je zcela zadarmo, tak proč toho nevyužít?

Každý den stejně

Jak vlastně vypadá takový den na all inclusive dovolené? Začíná snídaní, kde se typický Čech narve až k prasknutí. Potom se jde vyvalit na pláž nebo k bazénu. Tento čas prokládá občasným osvěžením jak ve vodě, tak především u baru, kde využívá neomezené konzumace nápojů – nejčastěji piva. To občas proloží dopoledním snackem. Následuje oběd a po něm stejná zábava, jako dopoledne. Tedy lehátko, voda, pivo a snack. Potom konečně nadejde čas večeře, kde opět jídlo skoro přepadává z talíře. Následuje posezení v baru a poté spánek. Aby byla energie na další náročný den v hotelové restauraci, u bazénu, na pláži a u baru.

Když ono je to levné

V mnoha případech nelze zájem o tento trend nikomu vyčítat. Ne každý preferuje aktivní dovolenou. A když někdo letní pobyt bere skutečně jako relax, kde může zcela vysadit, vypnout hlavu, je all inclusive dovolená logická volba. Neřeší se peníze, jídlo, všeho je stále dost, bez jakýchkoliv dalších výdajů nebo problémů.

V případě nudy se nějaký ten fakultativní hromadný výlet také najde. A to vše za cenu, kterým Chorvat se svým starým omšelým apartmánem může jenom těžko konkurovat. Nastává doba, když symbolem Čecha už nebude cesta vlastním autem do Chorvatska, ale letecká dovolená v Egyptě, Turecku nebo Tunisku, s all inclusive.

A mnohdy lze úspěšně přemýšlet, kolik hotel na takovém českém hostovi, který sní a vypije, co se do něj vejde, vlastně má. Jsem přesvědčen, že někdy se takový Český host vůbec nevyplatí.

Anketa

Preferujete all inclusive dovolenou?
Ano, aktivně ji vyhledávám
64,3 %
Ne, mám dobrodružnější povahu
28 %
Na dovolené nejezdím
7,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1231 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz