Hlavní obsah
Názory a úvahy

Macocha je pro turisty, ne pro sebevrahy aneb Děkujeme za neohleduplnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Milí sebevrazi, je mi úplně jedno, co ve svých hlavách prožíváte a co chcete udělat. Ale prosím, myslete i na nás ostatní.

Článek

Sebevražda – způsob, jak odejít z tohoto světa jinak než přirozenou cestou. Z mého pohledu čin skutečného sraba, který se sice zbaví svých problémů, ale přidělá je všem ostatním. Sebevrahem je sobec, který myslí jenom na sebe a je mu úplně jedno, jak se budou ostatní lidé v jeho okolí trápit. Zbabělec ukončí svůj život a nezajímá ho, jak výrazně to ovlivní jeho rodiče, manželku, děti, přátele, známé, kolegy v práci. Nebo i jak to ovlivní lidi, kterým z minuty na minuty ovlivnil plán.

Každý sebevrah myslí jen na sebe

Je úplně jedno, jaké má v hlavě důvody k sebevraždě. Svým činem si je sice vyřeší, ale zároveň vytvoří desítky nových problémů u lidí v jeho okolí. Není to ale jediná ukázka jeho sobeckosti. Svým činem zaměstná i spoustu složek státu, jako jsou zdravotníci, jako je koroner a následně i policie. A to mluvím o případech, kdy se dotyčný rozhodne „nikoho jiného do toho netahat“. Kdy se například doma předávkuje drogou, nebo se oběsí v lese. Ale i tady ho někdo musí najít, takže další člověk, kterého čin ovlivní.

Proč ovlivňujete druhé?

Potom tu jsou ale i „experti“, kterým patrně nezáleží absolutně na nikom. To, že sebevrahům nezáleží na svém okolí, na svých blízkých, to už víme. Jim ale nezáleží na nikom jiném. Už jen fakt, že jsou schopni skočit pod vlak a ovlivnit životy stovek cestujících. A zničit život strojvůdci, který bude mít toho skokana do konce života před sebou. A stejné je to, když někdo skočí z mostu, nebo před metro.

Nebo když někdo skočí do propasti Macocha. Uvědomte si, že tohle místo je určeno turistům, kteří chtějí poznávat krásy naší země. Když už se sami se svými problémy nedokážete vyrovnat, nekazte den ostatním. Třeba jedou na výlet přec celou republiku a dorazí na místo, které je kvůli vám, sebevrahům, obehnáno policejními páskami. A z výletu není nic.

Vaše, jen vaše věc

Problémy, které máte, jsou výhradně vaší věcí. Měli byste si je vyřešit sami, nebo s pomocí odborníka. Nikdo cizí jimi nechci být ovlivňován. Proto se nezabíjejte, ale snažte se najít nový smysl života. Pozitivně tak ovlivníte nejenom sebe a své okolí, ale i mnoho jiných lidí, kteří si budou moci užít cíl své turistické cesty, třeba právě Macochu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz