Hlavní obsah
Satira

Zabrat lehátko, být první na snídani a vypít bar

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Ještě pár týdnů a začne dovolená. All inclusive pobyt na severu Afriky zaplacen. Bohužel, nebude to jen o odpočinku, budu mít mnoho povinností.

Článek

Dovolená, každoroční vybočení ze zažitého stereotypu. Žádná práce, žádná starost o dům a zahradu, ale jenom pohoda, moře, pláž, bazén, jídlo a pití. Ale tak jednoduché to nebude. Kdo si chce dovolenou užít, musí trochu makat.

Nejlepší lehátka

Jsou u bazénu, jsou na pláži. Jestli chci mít ty nejlepší místa, musím si nastavit budík. Hotelový bazén i pláž se otevírají hodně brzy. Když přijdeme až po snídani, ta nejlepší místa už budou zabraná. Nechci být u bazénu daleko od baru, stejně jako nechci ležet na pláži na lehátku, ze kterého to mám k moři o 20 metrů dál než z první řady. Nedá se nic dělat, už večer si připravím ručníky, ráno hned po zazvonění budíku skočím do pantoflů a spěchám rozložit naše textilie na nejlepší místa.

Největší výběr

Snídaně sice trvá tři hodiny, ale znáte to. Přijdete o něco déle a ta nejlepší jídla jsou vybrána. A musíte třeba i 10 minut čekat, než personál nasmaží další vajíčka. Ani tohle riskovat nechci. Stejně už jsem vzhůru, byl jsem u bazénu a na pláži. Tak budím manželku, provedeme ranní hygienu a s dostatečným předstihem jdeme k jídelně. Pořád jsou dveře zavřené, mají otevírat až za 5 minut. Procházka kolem hotelu, nebo čekání? Jasně, že čekání, co kdyby otevřeli o chvíli dřív? Ale včera, to měli 2 minuty zpoždění, doufám že se to nebude opakovat.

Všechno neomezeně

Otevírací dobu barů znám jako své boty. Je velkou nevýhodou, že na snídani se nepodává pivo a první bar otevírá až v 10:00. Ty dvě hodiny tak musím z jídelny odnášet džusy a kávu, abych doplňoval tekutiny. A pak to konečně přijde. Otevřou bar. Co si dám? Vzhledem k tomu, že jsem si z domu přivezl svůj vlastní krýgl, je to úplně jasné. Podávám ho barmanovi, chvíli nechápe, ale když mu pořádně nahlas a pomalu Česky vysvětlím, že ho chci naplnit pivem, dá se do práce. Jen škoda, že tu nemají Plzeň, ale nějaký ten jejich patok.

Já dýško také nedostávám

Jiní hosté hodili do sklenice na dýška pár drobných a barman je teď obsluhuje přednostně. V jídelně zase dali zase někteří dýško číšníkovi a on jim „drží“ nejlepší stůl, a dokonce jim nosí nápoje. A slyšel jsem, že jiným zase pokojská v hotelu udělala z ručníků labutě. Ale ne, nedám navíc ani korunu. Dovolená byla sama o sobě drahá, všichni tihle lidé z hotelu dostávají plat. Mě také nikdo nic navíc nedá. A navíc, na dovolenou jsem šetřil celý rok, nebudu vyhazovat další prachy.

Anketa

Kam se letos chystáte na dovolenou?
Do zahraničí
57,4 %
V rámci České republiky
14,3 %
Nikam
28,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 947 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz