Hlavní obsah
Hry

Assassin's Creed: Brotherhood of Venice je dokonalou adaptací známé série

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Oficiální obrázek společnosti Ubisoft

Toužíte po kooperačním dobrodružství v Benátkách? Tak to rozhodně stojí za to věnovat pozornost adventuře Assassin's Creed: Brotherhood of Venice, která vám to na propracovaných mapách umožní.

Článek

První díly série Assassin's Creed patří mezi klenoty, které stojí za to si zahrát. Není proto divu, že se tvůrci deskové hry Assassin's Creed: Brotherhood of Venice rozhodli zaměřit právě na éru Ezia Auditorea a jeho bratří, za které se dáte do plnění různorodých úkolů v nikdy nespícím městě. Na jakých principech hra stojí a co přesně vám nabídne, si můžete přečíst v následujících odstavcích.

Foto: Ondřej Zeman

Jednotlivé mapy v Assassin's Creed Brotherhood of Venice stojí za to.

Assassin‘s Creed: Brotherhood of Venice vám nabídne výlet do Benátek

Hrdinové se v Assassin‘s Creed: Brotherhood of Venice vydávají do ulic Benátek, které jsou rozhodně krásným městem. Velmi kvalitně se tuto metropoli podařilo zpracovat i tvůrcům tohoto díla, prezentují ji skrze řadu map, na které vyrážíte plnit úkoly spojené s vraždami, krádežemi a občas také nějakým tím vydíráním. Základní myšlenkou připomínají Zombicide, jenže namísto plochých destinací tu řešíte také střechy a další faktory, bez nichž by to v Assassin's Creed zkrátka nešlo. Samotný děj je tu spojen s kartami, které vám tak nějak ukazují cestu a prezentují události, jichž jste součástí.

Foto: Ondřej Zeman

Tohle jsou hrdinové Assassin's Creed Brotherhood of Venice.

Jak už to u takových her bývá, tak i Assassin's Creed: Brotherhood of Venice vám nabídne několik unikátních postav, které se od sebe neliší pouze zpracováním figurek, ale primárně schopnostmi, jimiž disponují. Takový Bastiano je kupříkladu schopen v případě vyhlášení poplachu na střeše absolvovat detekční test (hodit si kostkami), jako by ani žádný poplach nebyl. Vyloženě špatnou volbou pak nebyla ani Daria, která dokáže vrátit některému ze společníků bod akce v případě, že je v danou chvíli neodhalen, což je slušná výhoda. Musí ovšem být na stejné mapě jako ona. Pokud jde o vývoj, tak ten tu taktéž neschází, díky čemuž se můžete těšit na rozvoj jednotlivců v jejich umění.

Spektrum protivníků též není nikterak chudé. V ulicích města máte možnost narazit na do zbroje zakuté válečníky, jezdce na koních a také vojáky s kušemi, kteří vás nebudou šetřit. Výběr je pestrý, a když vás náhodou omrzí zabíjet obyčejné soky, vždy jsou tu ještě bossové, s nimiž si není radno zahrávat, protože se často jedná o hodně tuhé kousky.

Foto: Ondřej Zeman

Dokud vás přátelé nevidí orientují se v Assassin's Creed Brotherhood of Venice primárně podle karet.

Bitvy jsou občas dosti divoké, díky výstroji je však dokážete přežít. S gardisty můžete bojovat za pomoci různorodých zbraní, nebo, a to je nejlepší, před nimi prchnout třeba za pomoci padáku, kterým se ze střechy lze přenést na jakoukoliv věž na mapě a rovnou s sebou vzít nějakého toho nepřítele a zmizet ve stínech. Dostání se z dosahu pronásledovatelů vám totiž umožní opět přejít do „neviditelnosti“. Zůstat nepozorován je jednou z hlavních herních priorit. Pokud totiž běží poplach, všichni nepřátelé se na vás, podobně jako třeba v Zombicide, stále vrhají. Je samozřejmě možné je eliminovat za pomoci několika dobrých hodů. Ne vždy ale štěstíčko stojí při vás a když se jich objeví více, dokáží být hody protivníků dost nepříjemné. Většinou se proto zkrátka budete snažit dostat z jejich dosahu.

Foto: Ondřej Zeman

Výstroj je v Assassin's Creed Brotherhood of Venice důležitá.

Jakmile se pokusíte o útěk, vždy za vámi polovina pronásledovatelů poběží. Je to zkrátka jeden z hlavních faktorů tohoto díla. Zbavit se jich můžete různě. Tu k zabavení použijete svého společníka, zatímco jindy sáhnete po jednom z řady vynálezů, které vyrobíte během svého pobytu mimo mise. Vaše základna je místem, kde se mohou vaši poranění bojovníci vyléčit, nakoupit si výstroj v rámci obchodu, nebo si vytvořit nové předměty v dílně a sice za pomoci uschovaného přebytečného vybavení, které nejednou získáte od poražených soků. Základna mimo jiné slouží i jako bod, kde „ukládáte“ hru, díky čemuž nemusíte celý příběh absolvovat za jediný večer.

Foto: Ondřej Zeman

Někdy karty v Assassin's Creed Brotherhood of Venice stojí při vás.

Tvůrcům Assassin's Creed: Brotherhood of Venice se podařilo vytvořit věrnou adaptaci

Moc jsem od Assassin's Creed: Brotherhood of Venice nečekal, protože u slavných značek často deskové adaptace nedopadají úplně slavně. No znáte to, tvůrci zkrátka chtějí získat co největší objem financí a kvalita je příliš nezajímá. Dostal jsem však nakonec zajímavý kousek, který rozhodně nedělá známé herní sérii ostudu. Jeho hraní bylo díky možnosti zmizet do stínů velmi specifické. V rámci soubojů nabízí slušný zážitek, stejně tak i příběh není vůbec špatný. Nejvíce se mi však líbí formát zpracování map, které vás vezmou na střechy i do stok. Celek je povedenou záležitostí, která rozhodně stojí za pozornost pro všechny fandy této značky toužící po nových dobrodružstvích.

Za poskytnutí kopie hry Assassin's Creed: Brotherhood of Venice děkuji českému distributorovi, společnosti Blackfire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz