Hlavní obsah
Hry

Expanze pro hru Vesmírná loď Interstellar komplet dělají ještě masivnějším

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ondřej Zeman

Masivní desková hra Vesmírná loď Interstellar dostala při vydání ještě trojici rozšíření, pro něž jsem se rozhodl napsat souhrnný článek, ve kterém se o nich dozvíte více.

Článek

Vesmírná loď Interstellar vám nabídne tři potřebná rozšíření

Pokud jste měli možnost číst můj předchozí text zaměřený na základní hru Vesmírná loď Interstellar, jistě víte, že to není žádný malý projekt, jehož hraní by bylo na pár minut. Chápu však, že mezi náročnými deskovkáři se najdou také tací, kteří touží po tom si komplexitu celkového zážitku ještě zahustit a přesně pro ně je tu trojice rozšíření, na něž se podíváme pěkně postupně a odstartujeme expanzí Halley's Comet.

Foto: Ondřej Zeman

Vesmírná loď Interstellar Halley's Comet

Ta mi svým formátem hodně sedla, protože do hry Vesmírná loď Interstellar komponuje stejnojmennou kometu, která si to uhání soustavou, což by ve své podstatě nebylo nic až tak fascinujícího, kdyby jí ovšem nebylo možné těžit. Ano, čtete správně. Hráč má možnost s průzkumníkem započít těžbu na kometě. Ta se pohybuje v rámci přesunu planet jako poslední s tím, že když protne políčko obsazené jinou planetou vezmete si jednu kostku surovin za každý depozit na planetě a umístíte je do příslušného sektoru. Dost se mi pak u ní líbí také to, jak se přesouvá, a především jakým prochází „vývojem“. Celkově je dle mého Halley's Comet pěkným dodatečným prvkem.

Foto: Ondřej Zeman

Vesmírná loď Interstellar Halley's Comet přináší pěkné věci.

Druhou expanzí, na níž se podíváme, je Danger from Kuiper. Ta rozpracovává myšlenku asteroidů, protože reálně jich je ve vesmíru opravdu hodně, tak proč je nepostavit před hráče jako „aktivní hrozbu“. Jednou z novinek v tomto rozšířením není nic jiného než palebné platformy, se kterými se přesunujete a snažíte se zachytávat asteroidy, které se dají těžit. Jejich samotné putování prostorem a narážení do planet vám však také dá přístup k surovinám. Když třeba narazí do Slunce tak dvojici kostek barvy daného asteroidu dáte do solárního sáčku. Chytání asteroidů vám na konci může dodat další body prestiže podle toho kolik a jakých se vám jich podaří chytit, což je fajn myšlenka, která mi v základní verzi Vesmírná loď Interstellar možná trochu chyběla.

Foto: Ondřej Zeman

Vesmírná loď Interstellar Danger from Kuiper

Posledním rozšířením, které tu dostane prostor jest Anti Matter, což je minimálně v mých očích jedna z nejvýraznějších expanzí pro titul Vesmírná loď Interstellar. Hlavním důvodem, proč to tak vnímám, je fakt, že tu dochází ke změně oběžných drah planet, díky přítomnosti nové složky Moscovium, která vám dává nové možnosti avšak také generuje větší tlak na člověka aby dlouhodobě přemýšlel nad tím, kam se bude partie ubírat.

Foto: Ondřej Zeman

Vesmírná loď Interstellar Anti Matter

Vaše kroky totiž mohou vést až k tomu, že je některá planeta zničena, což je sice drastické, ale představujete to jednu z řadu možností, protože to, jakým způsobem posunete planetu, určuje často kostka, která rozhodně není prvkem, na který by se dalo spoléhat. Ale tak už to s kostkami bývá. Anti Matter pak navíc přináší do hry laboratoř a specialisty, na něž čeká práce. Pokud bych si měl z nabídky rozšíření pro Vesmírná loď Interstellar volit, sáhl bych po Anti Matter, protože je minimálně pro mě zkrátka nejzajímavějším doplňkem.

Foto: Ondřej Zeman

S novým prvkem je možné ve hře Vesmírná loď Interstellar Anti Matter pracovat.

Potřebujete rozšíření ke hře Vesmírná loď Interstellar?

Po několika partiích a zakomponování všech modulů se vám klidně může stát, že si budete připadat jakoby už vám bylo vše známo. Realita bude samozřejmě jiná, avšak i takový dojem se dostavit může. Rychle se ho ale můžete zbavit přidáním některého ze tří prezentovaných rozšíření. Bez ohledu na to, zda přidáte Expanze Danger from Kuiper, Anti Matter nebo Halley's Comet, vždy dostanete nové možnosti a herní faktory. Některé formují podobu hry více, zatímco jiné méně.

Ve všech případech mi ale přijdou zpracovány velmi slušně a aby toho nebylo málo fungují samostatně velmi slušně, takže můžete sáhnout po jednom, nebo dvou a finální nechat na pokoji. Za sebe bych řekl, že všechny expanze pro Vesmírná loď Interstellar stojí za to. Musíte si ale ujasnit, zda pro vás už samotnou překážkou nebyla elementární hratelnost, protože skrze rozšíření navyšujete komplexitu a prvky, s nimiž musíte počítat. Pokud vám ale sedí základ a chcete víc, rozhodně se nebojte si Danger from Kuiper, Anti Matter a Halley's Comet pořídit.

Za poskytnutí kopií rozšíření Danger from Kuiper, Anti Matter a Halley's Comet pro hru Vesmírná loď Interstellar na recenzi děkuji českému distributorovi, společnosti Blackfire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz