Hlavní obsah

Jak dobře znáte…? – párty hra, která otestuje vaše znalosti a pobaví

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ondřej Zeman

Párty hra Jak dobře znáte…? přináší mix zábavy a vědomostních výzev. Otestujte své znalosti v různých kategoriích a zjistěte, jak jste na tom ve srovnání s ostatními hráči!

Článek

Party hra Jak dobře znáte…? je lahůdkou plnou karet

Jestli je na deskové scéně sféra her, kterých není nikdy nedostatek, jsou to bezpochyby párty hry. Tato kategorie si nemůže stěžovat na nedostatek novinek. Jen málokdy ale narazíte na titul, který by výrazně vystoupil z řady nebo zaujal. Jak dobře znáte…? patří mezi ty, které vyčnívají. Prim zde hraje jednoduchost, protože jak už to tak bývá, v ní je největší síla. Vlastně je to takové specifické Člověče, nezlob se!. I zde máte figurky, které se pohybují po mapě, s tím rozdílem, že místo kostek hra pracuje s kartami s hodnotami od jedné do deseti. Celkem ve hře najdete čtyři velmi specifické kategorie.

Foto: Ondřej Zeman

Jak dobře znáte… vám nabídne řadu kategorií

Počet hráčů: 2- 16

Herní doba: 20 - 40 minut

Věk: 14+
První z nich je kategorie Zajímavosti. V ní můžete najít různé šílenosti spojené například se zvířaty, internetem, vzhledem a dalšími tématy. Například otázka o hroších, kde zjistíte, zda žijí déle než průměrný Čech, jakou barvu má hroší mléko nebo k čemu slouží červená tekutina, kterou hroch vylučuje.
Druhou kategorií jsou Vědomosti. Ty se zaměřují na vědu, přírodu, historii a zeměpis. Slušná nabídka, že? Můžete se otestovat třeba v první světové válce, destilátech nebo rybách.

Foto: Ondřej Zeman

Startovní karty v Jak dobře znáte… určují, kdo závod započne.


Zajímavou kapitolou jsou rozhodně Otrlosti, které stojí na otázkách ze školy života a o otrlých věcech. V této kategorii najdete dotazy o doutnících, jako třeba „Jaký otvor se nejčastěji používá ke kouření doutníků?“, což může v někom vyvolat vzpomínky na dávno minulé doby a prezidenta Clintona.
Žlutá políčka na herní dráze pak představují kategorii Lahůdky, které zahrnují filmy, hudbu, sport a volnočasové aktivity. Své místo zde mají Lucie Bílá, Simpsonovi, Hra o trůny nebo Libuše Šafránková. Možností je spousta a každá obsahuje deset otázek různé obtížnosti.

Foto: Ondřej Zeman

Vedle tématických otázek na vás v Jak dobře znáte… čekají také výzvy.


Vedle těchto kategorií najdete i karty Výzva, které jsou skutečným testem vašich znalostí. Můžete například dostat kartu zkoumající, jak dobře znáte slavné osobnosti, především jejich data narození. Hra se vás může zeptat na Měsíc, vynálezce nebo existenci určitých obcí.

Foto: Ondřej Zeman

Finále je občas perné.


Na konci celé cesty na vás čekají Cílové rychlovky, které předkládají otázky s jasnými alternativami, z nichž si můžete vybrat. Jak dobře znáte…? vám hází poslední klacek pod nohy, který je třeba překonat před vítězstvím. Tyto finální otázky jsou hodně zajímavé. Tvůrci vám například dají na výběr, co znamená džiu-džitsu, nebo vás nechají seřadit slavné postavy podle data narození.

Foto: Ondřej Zeman

Hru Jak dobře znáte… si díky její velikosti můžete vzít kamkoliv.

Jak dobře znáte…? si užije každý hráč se znalostmi

V nabídce zajímavých party her si Jak dobře znáte…? podle mého dokáže získat své místo na slunci. Základní myšlenka této hry stojí totiž na tom, že uspět můžete veskrze vždy. Jak velká míra úspěchu na vás však čeká určuje to, Jak dobře znáte dané téma. Je na vás jak moc se posunete, stejně tak, které si zvolíte otázky, což se mi u této hry hodně líbí.

Foto: Ondřej Zeman

Jak dobře znáte…

Fajn je též možnost si vybrat svou vlastní figurku, stejně tak i koncept pohybu, s níž tento kus pracuje. Pokud tedy hledáte kvalitní záležitost na party, či toužíte po tom svému okolí nabídnout alternativu za kvíz, právě tato party hra by vám mohla dát možnost otestovat své znalosti víceméně nenáročně.

Za poskytnutí kopie hry Jak dobře znáte…? děkuji českému distributorovi, společnosti Asmodee Czech Republic.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz