Hlavní obsah
Hry

Karetní hra Mocichtiví mazlíci vám dokáže jedinou kartou pokazit život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ondřej Zeman

Tahle karetka trochu připomíná hrátky s šestiranným revolverem. I sebelépe vypadající karta vás tu může připravit o život a nechat v prachu, zatímco jiné štístko dovede k vítězství.

Článek

Mocichtiví mazlíci představují další pecku od autorů herního fenomenu

Výbušná koťátka je fenomenální karetní hra, která stále fascinují zástupy. Není se čemu divit, jedná se přeci jen o kousek, do jehož hraní se dá pustit po pár minutách, kdy vám někdo shrne pravidla. V případě novinky od tvůrců tohoto kultovního kousku nepotřebujete ani minuty.

Foto: Ondřej Zeman

Mocichtiví mazlíci moc místa nezaberou.

Počet hráčů: 2–6

Herní doba: 15 minut

Věk: +7

Karetní titul Mocichtiví mazlíci totiž stojí na ještě jednodušším formátu než známá karetka. Už samotný začátek ukazuje, že se nejedná o nic komplexního, v ruce totiž startujete pouze s jednou jedinou kartou, zatímco před sebou máte balíček karet, vedle nějž je umístěna jedna odložená karta, u níž nikdo neví, co skrývá.

Foto: Ondřej Zeman

Škála karet je ve hře Mocichtiví mazlíci slušná.

Z velké hromádky si na začátku svého tahu ve hře Mocichtiví mazlíci vezmete jeden kousek, načež máte k dispozici kusy dva. A co dál? Jeden z nich si musíte vybrat, zahrát a druhou si nechat v ruce. Každá karta má na sobě číslo od 1 po 10, a aby se neřeklo, tak vedle toho ještě text, se kterým je dobré pracovat. Pokud máte v partě lidi, co neumějí číst, nebo špatně chápou text, není to úplně ideální hra pro ně, protože některé efekty jsou pro úspěch, či případný neúspěch dost zásadní a jejich špatné pochopení může klidně vést k vašemu konci.

Foto: Ondřej Zeman

Některé karty jsou opravdu kruté.

Základním úkolem je v karetce Mocichtiví mazlíci dostat se až do samého konce s co nejvyšším možným číslem nebo se minimálně finále dožít, protože ve hře je řada karet s potenciálem vás vyřadit ze daného kola, které končí momentem, kdy dojdou karty nebo jsou všichni až na jednoho vyřazeni skrze speciální efekty kartiček. A že schopností, s nimiž musíte počítat není málo.

Foto: Ondřej Zeman

Od soků takto můžete dostat super karty.

Kupříkladu taková karta Poustevničí prohoz přinutí některého z vašich konkurentů, aby vám dal svou kartu, což může v určitých případech znamenat dost nepříjemný moment, když třeba máte v ruce jedničku a sok devítku, takže je to nevýhodná výměna. O poznání nebezpečnější je však Hypnohroznýš. Ten totiž dokáže soky přinutit k tomu, aby vynesl kartu, kterou má v ruce. No a když je takovým kouskem ultimátní desítková kartička Královský chlupáč, je to konec, protože ho nesmíte položit před sebe.

Foto: Ondřej Zeman

Tahle karta vás dokáže nejednou odstranit ze hry.

Zachránit vás může před případným výpadem hypnohroznýše kousek Krytokrunýř, která po vynesení dává vaší aktuální kartě štít, díky němuž vám jí nikdo nemůže vzít, podívat se na ní ani vás donutit k jejímu vynesení. Celkově se mi možnosti hry Mocichtiví mazlíci opravdu hodně líbí.

Foto: Ondřej Zeman

Kočka je vítěz.

Náhoda je tu však blbec, takže se vám nejednou stane, že vypadnete prakticky hned na samém začátku. Stačí jen, aby protivník dostal do ruky tu správnou kartu orientovanou třeba na tipování a měl štěstíčko. Když má obojí vypadnete klidně v prvním tahu a pak jen čekáte na to, až všichni dohrají. Po první partii se tempo slušně navyšuje, takže střet hráčů nikdy netrvá v tomto kousku příliš mnoho času, což je bezpochyby jedním z pozitiv karetky Mocichtiví mazlíci.

Foto: Ondřej Zeman

Mocichtiví mazlíci je karetka, kterou krásně lze uložit i po obalení.

Někdy mají Mocichtiví mazlíci šokující spád

Za sebe musím říct, že jsem se hrou Mocichtiví mazlíci zažil hodně divokých momentů, což mě vlastně vedlo k volbě nadpisu. Fakticky se jedná o výbornou rychlovku, která maximálně pracuje s možnostmi schopností a hodnot, jimiž jednotlivé karty disponují. Formát je to zajímavý a velmi přístupný, takže nehráčům vysvětlíte, oč v něm běží během několika minut, načež se můžete vrhnout do víru zábavy.

Ta tu stojí na náhodě, schopnosti predikovat a také na tom, jak moc efektivní jste při komunikaci s ostatními hráči, protože některé schopnosti si vyloženě žádají, aby je člověk použil proti tomu, koho třeba v daný moment příliš nemusí. Za předpokladu, že hledáte rychlovku žádající si minimum prostoru, tohle je volba, po které stojí za to sáhnout.

Za poskytnutí kopie hry Mocichtiví mazlíci na recenzi děkuji českému distributorovi, společnosti Blackfire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz