Hlavní obsah
Hry

Lovte Jedie a jejich přátele v rychlé karetní hře Star Wars: Bounty Hunters

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ondřej Zeman

Lov odměn je součástí univerza Star Wars. Je gigantické, a tím pádem nabízí řadu cílů. V této deskové hře se stanete nájemnými lovci, kteří mají za cíl dostat ty nejžádanější cíle. Dokážete to?

Článek

Star Wars: Bounty Hunters vás ihned zaujme svým tempem

Opravdu hodně karetních her stojí na tom, že se střídáte v tazích. Star Wars: Bounty Hunters se v tomto ohledu od ostatních titulů odlišuje, protože proč hrát postupně, když mohou krok provést všichni v jediný moment. Ano, čtete správně. Kroky tu provádíte současně, což hodně formuje tempo hry, které je opravdu rychlé. Pojďme se ale podívat na celkovou hratelnost. Ta stojí na myšlence, že hráči jsou lovci, kteří chtějí dostat pod svou kontrolu co největší počet hledaných cílů prezentujících různě zásadní postavy odboje proti Impériu.

Foto: Ondřej Zeman

Star Wars: Bounty Hunters má jasně daný základní setup.

Počet hráčů: 2-6

Herní doba: 20 minut

Věk: 10+

Tedy abych byl přesný, vaším úkolem je v Star Wars: Bounty Hunters lovení cílů, sběr výbavy na tržišti a také realizace zakázek spojených s polapením určitých postav. Všechny tyto aktivity vám dají vítězné body následně vedoucí k vítězství. Jak ale lovit? Své cíle tu získáváte k sobě za pomoci karet. V úvodu máte v ruce celkem čtyři kousky zastupující karty lovců, cílů, zakázek a také tržiště. Následně si vezmete všichni jednu, načež některou z karet, které máte v ruce můžete zahrát nebo prodat. Samotný prodej je nenáročný, stačí jen kartu odhodit, a tak získat imperiální kredit.

Foto: Ondřej Zeman

Určité postavičky je v Star Wars: Bounty Hunters snadné chytit.

Jestliže vám aktuálně nejde o peníze můžete některou z karet zahrát. Některé kusy si v Star Wars: Bounty Hunters žádají od hráče za zahrání imperiální kredity. Když na daný kousek nemáte nevadí, můžete si ho rezervovat, a tak ho připravit na moment, kdy na něj budete mít. Jakmile ale máte vybráno posíláte své čtyři karty dál. Balíček se u vás tím pádem nikdy dlouho neohřeje. Dost často si takto budete odkládat cíle, k jejichž polapení je třeba získat vždy určitou sílu v rámci tří základních barev.

Foto: Ondřej Zeman

Sbírat určité cíle se v Star Wars Bounty Hunters vyplatí.

Získání požadované hodnoty je občas v Star Wars: Bounty Hunters jednoduché. Někteří lovení si však žádaní pořádnou dávku sil. K ulovení tu používáte dva typy karet. Jsou tu samozřejmě samotní lovci, kteří prezentují část hodnot. Nikdy však nepočítejte, že by vám jediný muž poskytl vše, co potřebujete. Navíc je tu ještě prvek toho, že za svou práci chtějí zaplaceno, takže automaticky z kořisti strhnou počet bodů, který si žádají jakožto odměnu.

Foto: Ondřej Zeman

Někteří lovci si v Star Wars Bounty Hunters žádají slušnou odměnu.

Více než je, se proto budete snažit nasazovat droidy z tržiště. Ti sice stojí už prezentované imperiální kredity, avšak za vynaložené finance vám dodají cíl neochuzený o jediný bodík, což je něco, co chcete v případě, že toužíte po tom uspět na poli, kde je opravdu silná lovecká konkurence. Nejednou se vám v Star Wars: Bounty Hunters stane, že soci uzmou kartu, kterou jste chtěli, jenže díky tempu se neustále podoba balíčků mění, čímž stále přicházejí nové možnosti. Pro získání cíle pak většinou vrstvíte více než jednu kartu. Díky tomu velmi rychle mizí nájemní lovci, drony, cíle jsou uloveny a zakázky realizovány.

Foto: Ondřej Zeman

Investovat se v Star Wars Bounty Hunters vyplatí.

Na nudu tu není prostor, což je i důvodem, proč partie trvá po většinu času něco okolo dvaceti minut. Osobně mi hratelnost přijde velmi zajímavá. Hlavně tedy faktor, že každý hráč má před sebou své vlastní střety, takže to není jako jinde, že by bylo možné aktivně zasahovat do prostoru konkurentů. Hra v Star Wars: Bounty Hunters míří ke konci v momentu, kdy některý hráč dopadne čtyři cíle, načež je možné odehrát aktuální kolo. Načež jsou tu ještě dvě další kompletní kola složená z dobrání karty, vybrání, co s ní uděláte a samozřejmě předání vašeho balíčku. Jakmile je hotovo přepočítáte hodnoty cílů, splněné zakázky, získané vybavení a také odečtete celkovou hodnotu od všech pořízených karet lovců. Vítěz je ten, kdo má nejvyšší hodnotu.

Foto: Ondřej Zeman

Star Wars: Bounty Hunters má pěkný insert i výrazné žetony.

Star Wars: Bounty Hunters překvapí svými kvalitami

Co si budeme povídat Star Wars: Bounty Hunters na první pohled nepůsobí jako desková hra, kterou by člověk musel mít doma. Vím, zní to ošklivě, ale atraktivní vizuál nemá. Nebo minimálně za sebe jsem jí registroval jako něco středně zajímavého. Jakmile jsem si ale dal několik her, zcela mě pohltila. U mladších hráčů jsem měl sice trošku problém s tím, že občas došlo k jejich mírnému přehlcení, avšak celkově je to velmi kvalitní záležitost, která vám nabídne velmi slušnou porci zábavy za přijatelnou cenu.

Foto: Ondřej Zeman

Star Wars: Bounty Hunters

Ve výsledku je Star Wars: Bounty Hunters karetní hrou určenou pro fanoušky Star Wars, kteří mají rádi dynamičtější hratelnost a lovení zástupců dobra. Jestliže do této kategorie patříte, tak se nemusíte bát po této výtečné karetce sáhnout.

Za poskytnutí kopie hry Star Wars: Bounty Hunters na recenzi děkuji českému distributorovi, společnosti Blackfire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Seriál Star Wars: Mandalorian

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz