Hlavní obsah
Hry

Perfektní bojovka Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy vás postaví proti legendárním padouchům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ondřej Zeman

Spojte síly vybraných hrdinů. Zamiřte s nimi do akce a postavte se v impozantních karetních soubojích padouchům pocházejícím z našeho i jiných světů. Jedině sehraní dovedou svůj tým k vítězství.

Článek

Každá mapa vám v Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy nabídne odlišné vyprávění

Zatímco v některých hrách naleznete na obou stranách herní plochy totožný scénář, nebo rovnou černý prostor, tak v případě Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy se můžete těšit na to, že vám tvůrci dají k dispozici dva scénáře. Ty jsou tu pevně spojeny s dvojicí padouchů. Na jedné straně naleznete Můřího muže pocházejícího ze Západní Virginie. Tenhle zloduch se objevil i ve Fallout 76, zde má však roli postavičky, jejímž cílem je likvidace mostů, v čemž mu hrdinové musejí zabránit.

Foto: Ondřej Zeman

Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy se odhrává na desce, která vám na každé straně nabídne odlišné vyprávění.

Počet hráčů: 1–4

Herní doba: 30 minut

Věk: 10+

Druhým antagonistou s vlastní herní plochou jsou v Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy návštěvníci z Marsu. Ano, čtete správně. Dalším padouchem jsou nepřátelé z jiných světů, kteří nemají za úkol ničit mosty, nebo unášet lidi. Prim pro ně hraje obsazení Země a v tom je jim samozřejmě musíte zabránit, protože zelené mužíčky na našem světě nechceme!

Foto: Ondřej Zeman

Každý padouch má v Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy svůj balíček.

Tedy ty a také šestici různě škodících nohsledů, které si lze vybrat náhodně nebo dle toho, jakému aktuálně chcete čelit. V nabídce najdete Sliz, Tarantuli, nebo Oposkunka. Každý z vedlejších zlounů má svůj balíček karet a tím pádem také nějaké ty unikátní schopnosti. Třeba taková Lovelandská žába přidává do balíčku iniciativy karty, takže má možnost být aktivována vícekrát za jediné kolo. Jednou se mi stalo, že zaútočila celkem čtyřikrát s tím, že svým finálním výpadem poškodila i okolo stojící hrdiny.

Foto: Ondřej Zeman

Takového superhrdinu jste ještě neviděli.

Pokud jde o hlavní antagonisty, tak v jejich případě vždy těží z toho, jak se jim daří realizovat jejich cíle. Můří muž si u určitých karet navyšuje hodnotu o počet zničených mostů, zatímco Vetřelci ve své kampani v Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy pracují s žetony, k nimž se dostávají vždy po dokončení stupnice hrozby. Jak bylo naznačeno výše, na postup nepřátel má v rámci kola velký vliv iniciativa a nejen na ně.

Foto: Ondřej Zeman

Partii si je možné okořenit.

Vždy odhalíte kartu, načež hráč nebo monstrum odehraje. Karty iniciativy zkrátka v Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy hrajete až do momentu, než jsou všechny na odhazovacím balíčku. Monstra mají vždy jednu akci, zatímco hráč má možnost udělat dvě akce z tří nabízených možností prezentovaných na jeho kartách (manévr, léčka, útok). Pří útoku na nepřítele vyložíte jednu útočnou kartu před sebe, zatímco nepřítel vyloží obraný kus, načež je vyhodnotíte. Když protivníka porazíte odstraníte jeho žeton a také případnou kartu iniciativy.

Foto: Ondřej Zeman

Padouchům karty rozhodně nescházejí.

Nepřítel se může v rámci svého tahu pohnout až o tři pole. Pokud nemá dosah na žádného hrdinu dojde k navýšení hrozby. Utíkat se tím pádem nevyplácí. Za předpokladu, že je cíl v dosahu, tak se na něj netvor v Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy „vrhne“. Stejně jako v případě výpadu hrdinů i monstrum použije jednu kartu, načež obránce má možnost zvolit kartu obrany. Kolo pak končí zahráním poslední karty iniciativy, načež se vyhodnocují různé efekty konce kola. Finále hry je pak spojené s realizací plánu zlých sil, nebo naopak jejich porážkou.

Foto: Ondřej Zeman

Tesla má v Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy řadu možností.

Jakmile budete mít vyřešeného padoucha, nebo rovnou oba protivníka, můžete se dát do PvP, které tu funguje stejně dobře jako kooperace, díky faktoru čtveřice unikátních postav. V nabídce najdete doktorku Jill Trentovou, Nikolu Teslu, brutální Anni Christmas nebo Zlatého netopýra. Každý má svůj specifický balíček plný schopností a občas také pomocníka aktivně se účastnícího střetu.

Foto: Ondřej Zeman

Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy vás nechá bojovat i proti sobě.

Boje pak stojí na tom, že v nich máte útočícího a obránce. Útočník uspěje v případě, že udělí zranění, zatímco v případě obránce je nutné se poranění vyhnout. Dosáhne-li nepřítelova hodnota životů nuly je pokořen a mizí z bitevního pole. Variant zápasů je více. Můžete se dát do boje týmově, nebo všichni proti všem.

Foto: Ondřej Zeman

Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy má velmi pěkný insert.

Střet s padouchy v Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy chytne a nepustí

Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy je mou první zkušeností v rámci série Unmatched a musím říct, že přestože jsem moc neočekával, nakonec mi byla dána k dispozici velmi zajímavá záležitost, která mi v mnoha ohledech připomněla Batman: Návrat Temného rytíře. Hlavním rozdílem byl faktor kooperace spolu s absencí kostek, které tu plně nahrazují unikátní karty pro všechny postavy i nepřátele.

Dost mě překvapila šíře palety přisluhovačů, protože vedle hlavních padouchů, je v partii Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy přítomni též různý poskoci. Příjemné pak je, že tu je možné nalézt kromě kooperační verze také tu kompetitivní, takže v momentu, když vás spolupráce omrzí stačí si vybrat některou z map, vzít karty a pustit se do sebe. Díky tomuto faktoru má tento kus relativně vysokou znovuhratelnost s možností jí obohatit dalšími hrdiny z jiných sad.

Za poskytnutí kopie hry Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy na recenzi děkuji českému distributorovi, společnosti Albi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz