Hlavní obsah
Hry

SOUTH PARK: SNOW DAY! je krásnou ukázkou, jak nepracovat se známou značkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ondřej Zeman

Pár úspěšných her s tématikou spojenou se seriálem South Park už tu bylo. Nyní tady máme akční kooperaci, která sází na jiné karty, a úplně se jí nedaří zaujmout.

Článek

Akční kooperace SOUTH PARK: SNOW DAY! sází na příběh a jednoduchost

Městečko South Park je zavaleno sněhem a vy jakožto nové dítě se máte možnost vydat do jeho vločkami zahlcených ulic. V těch se odehrává souboj oblíbených seriálových postaviček v čele s Cartmanem, Stenem, Kennym a Kylem. S těmito a řadou dalších se máte možnost během hraní setkat. To, jak bude vaše postava vypadat, nemá prakticky žádný vliv na hratelnost.

Foto: Ondřej Zeman

VSOUTH PARK: SNOW DAY! se nanosíte.

Stejně tak tady nejsou ani jasně daná povolání, namísto nich autoři pracují s myšlenkou výstroje a kouzel, která definujete před bitvou. Nabídka je dost omezená, takže fanoušky kooperací moc nepotěší, protože si budou muset vystačit s trojicí primárních a trojlístkem sekundárních hraček, které jsou spíše podporou než něčím, nač by se dalo plně spolehnout. Ze strany tvůrců SOUTH PARK: SNOW DAY! je to docela slušná lenost.

Foto: Ondřej Zeman

Rendy v SOUTH PARK: SNOW DAY! neschází

Vývojový strom se stal taktéž něčím, nad čím se vývojářům nechtělo přemýšlet, takže paleta možností patří mezi jedny z těch omezenějších, což je možná také spojeno s tím, že nové schopnosti otevíráte za pomoci hovínek získaných z přenosných toalet. Stolici je možné investovat do navýšení zdraví, výdrže a mírné úpravy některých schopností. Paleta dovedností je v SOUTH PARK: SNOW DAY! stejně „pestrá“ jako možností v rámci evoluce hrdinů, takže v nabídce najdete pár speciálních pohybů, jimiž lze formovat tempo bitvy, avšak to je tak vše.

Foto: Ondřej Zeman

Úspěch je v SOUTH PARK: SNOW DAY! fajn.

Jakmile si vyberete, zda chcete proti nepřátelům použít dvojici dýk, sekeru, meč se štítem nebo kočičí močí, už vám nic nebrání v tom vydat se vstříc bojišti. Objevovaný prostor je primárně koridorového ražení, i přesto se do něj tvůrcům podařilo zakomponovat různé vtípky, což osobně považuji za velké plus, protože právě rozličné pomrknutí na fanoušky seriálu spolu s příběhem představují hlavní důvody, proč se vlastně do hraní SOUTH PARK: SNOW DAY! pustit.

Foto: Ondřej Zeman

Volba je v SOUTH PARK: SNOW DAY! na vás.

Souboje jsou v tomto díle zpracovány stejně nenáročně jako většina ostatních prvků, takže při průchodu úrovněmi se příliš nezapotíte. Stačí pouze zběsile klikat a většina problémů se vyřeší sama. Škála nepřátel pak podle mého představuje slušný výběr postaviček, které bylo možné spatřit na televizních obrazovkách. Mezi soky můžete nalézt elfy, divoké stromy a také statečné válečníky. Hřebem večera jsou pak bossové, jejichž schopnosti představují svěží vánek do relativně nezáživného putování.

Foto: Ondřej Zeman

Ufo tu neschází.

Další faktor, který představuje oživení, jsou karty. S jejich pomocí totiž dochází k vylepšování vašich základní útoků. Jednu zdokonalovací kartu si vyberete pěkně na startu, načež vám další do rukou přichází cestou. Zvýšit si tak lze poškození, počet vystřelených projektilů nebo některý z řady dalších faktorů definujících boj. Kartičkami nedisponujete ve SOUTH PARK: SNOW DAY! pouze vy, ale také nepřátelé, jimž je pokaždé dána trošku odlišná škála útoků. Obě strany pak mají ultimátní schopnost Bullshit, která má omezený počet aktivování, avšak dokážete s její pomocí realizovat slušné peklo.

Foto: Ondřej Zeman

SOUTH PARK: SNOW DAY! je občas slušnou divočinou.

Zdarma by bylo možné nad SOUTH PARK: SNOW DAY! přimhouřit očko

Na herní scéně jsou tuny her orientovaných na kooperaci a multiplayer. Dost častým jevem je proto skutečnost, že tvůrci svá díla nabízí v režimu free to play. Tedy minimálně autoři těch projektů, u kterých není úspěch ničím jistým. Dost mě překvapuje, že podobná situace nenastala v případě SOUTH PARK: SNOW DAY!. Jedná se totiž o titul bez opravdu silných faktorů.

Jediné, co se tvůrcům skutečně povedlo, je příběh, který má tradičně humorný náboj. V ostatních ohledech však toto dílo nikterak nevyniká, takže hráč dostane primitivní soubojový systém, nevýrazný vývoj postav, čistokrevné koridory a nenáročný formát specializací spojený s výstrojí. Po minulých hrách spojených se seriálem South Park bych čekal více. Bohužel se jedná o zklamání, takže bych ve výsledku tento kus nedoporučil ani fanouškům této značky, natož pak obyčejným hráčům, nebo nedej bože milovníkům kvalitních kooperací.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
South Park

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz