Hlavní obsah
Příroda a ekologie

Vánoční zázrak se nekonal. Burák svůj nový domov stále nenašel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Azyl Hafanof

Najít pod stromečkem nový domov, to bylo asi největší přání Buráka. Tříletý pes čeká v azylu přes rok a půl a stále bez jediného zájemce.

Článek

Burák, kterému dočasná teta říká občas i Burito nebo Buráčku váží krásných 36 kg, a i přes jeho velikost, je stále hravé štěně. Má přibližně tři roky a bohužel mu zjistili na veterině dvě srdeční vady, na které bere léky, nijak ho to neomezuje, jen nemůže lítat jako pošuk, aby se mu srdíčko nezačalo zvětšovat. Podle veterinářů zvládne Burák klidně i 15 km vycházku, ale v klidu na vodítku.

Foto: Azyl Hafanof

Když Buráka zachránili, tak musel být nějakou dobu na zahrádce, protože chtěl sežrat kočky a dovoloval si i na ostatní hafany. Samozřejmě postupem času si na své psí bráchy zvyknul, a i kočky vzal na milost - ostatně nic jiného mu nezbývalo, protože jinak by musel být stále venku, teď si užívá v dočasné péči teplo náhradního domova.

Foto: Azyl Hafanof

Burák má v současnosti jednu důležitou práci, a to je chránit malého dvounožce, od kterého si nechá všechno líbit - samozřejmě pod dohledem tety a strejdy. Je to takový parťák do nepohody, půjde se svým páníčkem až na kraj světa. Na vodítku ještě trochu tahá, ale už to není tak hrozné, postupně se vše učí.

Buráček je vhodný do domečku se zahrádkou, ale pokud by měl dost vyžití, tak si určitě zvykne i v bytě. O samotě nic neničí ani neštěká. Čeká už rok na své opravdové doma, i když u dočasných páníčků je to super, tak přece jenom mít to své DOMA by bylo úplně nejlepší.

Foto: Azyl Hafanof

Burák se nachází u dočasné tety v Benešově nad Ploučnicí, okres Děčín. Je už připravený odejít do nového domova. Podmínkou adopce jsou nejméně 3 návštěvy.
Pokud máte zájem Buráka adoptovat, prosím napište na email: info@hafanof.cz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám