Hlavní obsah

Desáté výročí Světového mírového summitu HWPL

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Papis Severina

18. září 2024 se v Jižní Koreji a v přibližně 50 zemích z celého světa uskuteční oslavy 10. výročí Světového mírového summitu HWPL.

Článek

Událost s názvem „Vytváření světového mírového společenství prostřednictvím regionální spolupráce“ si připomene desetileté úsilí světových lídrů a občanů o vytvoření míru a zaměří se na budoucí strategie na podporu globální harmonie.

Jednodenní summit se pod vedením české pobočky HWPL uskuteční 21. 9. 2024 také v Praze. Vévodit mu bude téma integrace menšin a vytvoření harmonie a míru ve společnosti.

Česká republika je národem, který v současnosti neohrožuje žádný válečný konflikt. Země se přesto potýká s mnoha konflikty uvnitř společnosti, jejichž příčinou jsou socioekonomické rozdíly nebo kulturní nedorozumění mezi jednotlivými národnostmi či etnickými skupinami.

Řada neziskových organizací, politiků i zástupců různých sektorů občanské společnosti dlouhodobě usiluje o vyřešení problému. Ten ale vyžaduje koordinovaný a jednotný přístup. Summit si proto klade za cíl propojit jednotlivé aktéry zapojené do integračního procesu a poskytnout jim platformu pro spolupráci a plánování budoucích integračních strategií. Součástí programu summitu bude i představení jednotlivých iniciativ, které česká pobočka HWPL v této oblasti realizuje.

První Světový mírový summit HWPL se uskutečnil v roce 2014, kdy mezinárodní mírová organizace HWPL svolala více než tisíc světových lídrů z oblasti politiky a náboženství, zástupce ženských a mládežnických organizací nebo médií z přibližně 140 zemí světa do Soulu. Konference se věnovala otázkám řešení konfliktů, náboženské harmonie a implementace právních nástrojů k zajištění trvalého míru.

Záměrem letošní výroční události je podle HWPL zhodnotit úspěchy dosažené od roku 2014 a projednat plány do budoucna. Cílem je také shromáždění talentů na regionální úrovni a vytvoření sítě nezbytné pro ustanovení vhodných mírových strategií, posílení regionální spolupráce za účelem řešení lokálních bezpečnostních hrozeb a využití potenciálu společnosti jako celku. S tímto záměrem se budou v jednotlivých zemích konat zasedání na mnoha různých úrovních.

Se sloganem „Ať se každý stane poslem míru“ HWPL apeluje na odpovědnost jednotlivce za dosažení míru. HWPL má v plánu shromáždit mírová poselství lidí z celého světa a prezentovat je na události, která symbolizuje touhu občanů ze všech společenských vrstev a ze všech koutů světa po míru.

Na základě dohod podepsaných v roce 2014 se HWPL spolu se svými globálními partnery v uplynulém desetiletí zavázala řešit globální výzvy, jako jsou vojenské napětí, ekonomické spory, změna klimatu a hrozby kybernetické bezpečnosti skrze posílení regionální spolupráce a kolektivních akcí. HWPL usiluje o vytvoření pevného rámce pro správu míru, který propojuje mezinárodní organizace, vlády a občanskou společnost.

Během 9. výročí v roce 2023 předseda HWPL Lee Man-hee uvedl: „Proč by měly být životy mladých lidí obětovány ve válce? Co je politika a pro koho je určena? Když vypukne válka, jsou to mladí lidé, kdo jsou obětováni. Míru nelze dosáhnout pouze slovy. Kdyby v tomto světě zvítězil mír, nedošlo by k žádným politováníhodným úmrtím. Musíme zanechat mír jako odkaz globální komunitě, v níž budou žít naši potomci.“

Pro další informace, prosím, kontaktujte:

Papis Severina

PR oddělení HWPL
+420 776 643 790

Foto: Papis Severina

Chairman_Lee_of_HWPL_Gives_Speech_at_the_Global_Peace_Leaders_Conference

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz