Hlavní obsah
Názory a úvahy

Kdo jezdí na šlapadle

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Je nabíledni, že sem do bazénu se šlapadlo nevejde a ani by se sem nemělo dostat. Jak víme, je určeno pro větší vodní plochy. Přesto nám pojednání o něm hodně napoví o vztazích mezi lidmi.

Není jezdit jako jezdit. Uvažuje se o aktivní poloze? Nebo snad máme v hlavě pasivní variantu? Poté by asi více na místě bylo - kdo se nechá vozit na šlapadle. Kdo bude šlapat, je-li tam pouze žena s dětmi?

Článek

Úplně nevím, jestli by otazník měl na konec nadpisu patřit. Vždyť na první pohled se leccos může zdát úplně jasné. Snadnou a zobecňující odpovědí se stane, že se na nich vyskytují rekreanti, kteří dorazili na pobřeží moře nebo jezera. Lze konstatovat, že doma uvedenou atrakci nemají, a proto ji po příjezdu budou vyhledávat, aby si ji užili. Bližší pohled může ukázat zajímavé jevy a souvislosti, a tak pro nás bude prospěšné mu věnovat pár minut.

Leccos nám ovlivní známý časový aspekt - aby se nám podařilo odhalit více, je třeba počítat s větším rozsahem času, který bude potřebné sem zaměřit. Nevím, ale někteří lidé se uspokojí s povrchním pohledem, což nám mohou potvrdit četné konkrétní příklady. Mezi nejznámější bude patřit „ochota“, s jakou žáci a žákyně přistupují k vypracování domácích úkolů a jak se tváří na přípravu na další den do školy. A odpovídající výsledky na sebe nenechají dlouho čekat. Tady opět býváme svědky uplatňování individuálních přístupů. Kdo je aspoň trochu dobrý a nějakou dobu na učení věnuje, zpravidla bývá spokojen během školního roku, a navíc se usmívá na konci na vysvědčení.

Myslím, že bude vhodné se krátce zastavit u upřesnění významu jistého slova. Není jezdit jako jezdit. Uvažuje se o aktivní poloze? Nebo snad máme v hlavě pasivní variantu? Poté by asi více na místě bylo - kdo se nechá vozit na šlapadle. Pokud dojdeme až sem, leckomu začíná svítat. Hned úplně jasno být nemusí, ale části bystřejších hlav se obrázek již vyjevuje, skládá. K mání je rovněž střídavá varianta. Vyberme si pár rodinek, které sem zavítaly.

Nemusíme si hrát na statistiky, avšak již po krátké době sledování vidíme, že u šlapadel sedí povětšinou muži. V žádném případě je nechci přechvalovat, bude ovšem dobré si uvedený prvek zapamatovat. Mnoho žen si příliš často stěžuje, jak jejich muži nic nedělají, případně se snaží jen málo. Půjde o úhel pohledu. Samy ženy je chybně vedou? Vykonaly velmi málo v oblasti jejich motivace? Podcenily, jaké výjevy vídaly tehdy při prvních návštěvách jejich rodin? Nepodivují se dnes jaksi zbytečně? Otázek se najde více. Takže by se dnes asi neměly cítit tolik moc překvapeny.

Na druhé straně nemusí být na zmíněné uspořádání volen pouze negativní náhled. Ženy se aspoň ocitnou na výhodnějších pozicích. Jedna si vybere pozici na pomyslném kapitánském můstku, u druhé vidíme, jak v klidu sedí na místě, kde se nevyžaduje tělesná námaha. Dalo by se napsat, že úsilí během roku vykonala dost, aby si nyní mohla vychutnávat slastný odpočinek. Slabý mořský vánek a hřejivé slunce vnímá jako příjemný bonus ke sladkému nicnedělání. Vybrala si sama? Znělo tak doporučení? Padla zmínka o odměně? Je její umístění dokonce nařízeno?

Přece jen ženy na místě, kde je nutné podávat sílu a výkon, najdeme. Některé se samy dopředu chystají, že si dají do těla. Buď je zatížení tělesné schránky těší, mají zde kladnou zkušenost, nebo se tak rozhoupou po pohledu na sebe sama v plavkách. Během roku se stále někam spěchá, něco se plní, zařizuje a člověk nemá na sebepozorování moc času. Pak nadejde čas balení šatstva a leckdy se zjistí, že pár kousků se již neřadí mezi použitelné. Že by se praním scvrkly? Často nikoli. Je nejvyšší čas na sobě začít pracovat. A ještě bych přidal jeden důvod. Kdo asi bude šlapat, je-li na zmíněném plavidle pouze žena s malými dětmi?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz