Hlavní obsah

Boží slovo a jeho zkoumání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bible nebo-li Kniha knih je v naší zemi běžně dostupná, a tudíž z ní mohou čerpat nejen věřící.

Článek

Jako člověk, hlásící se ke křesťanskému náboženství, čerpám pro svůj život Boží slovo obsažené v Knize knih - Bibli.A zároveň věřím,že tak činí i lidé různého vyznání či životního zaměření.Boží slovo,obsažené v Bibli nabízí skutečně odpovědi na různé otázky,které si člověk během životní pouti může klást.Proto je tak důležité zkoumání Božího slova pro každodenní praxi.

Osobně jsem se zaměřil na poslední knihu Nového Zákona,a to knihu Zjevení sv.Jana.V ní je popsáno vše podstatné a důležité pro pochopení údělu člověka a  jeho pouti zde na zemi.

V současné době,kdy se vedou vášnivé diskuse o klimatických změnách ,si nelze nevšimnout,že právě v této knize Odhalení jsou popsány největší klimatické změny,které na lidstvo mají přijít.Řekl bych,že zatím je to jen slabý odvar co se týká budoucích událostí.Například, po rozlomení 6.pečeti, má nastat obrovské zemětřesení,jako hněv Beránkův.Anebo jsou dále popsány pohromy,které přijdou na celé lidstvo(zvláště 7.pohroma,kdy mají zmizet z povrchu zemského celé ostrovy).

Zatím je relativně klid,ale nedivím se klimatickým aktivistům současnosti,že stále více a více dávají o sobě vědět.Tuší,že může přijít něco skutečně „pohromujícího“.Osobně jsem tak přesvědčen,že to co je popsáno v knize Zjevení odpovídá pravdě-Boží pravdě.

Proto jsem rád,že Bible,nebo-li Kniha knih je v naši zemi běžně dostupná, a tudíž z ní mohou čerpat nejen věřící.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám