Hlavní obsah
Hry

Chňapíci - dopřejte si trochu pohybu a zábavy u stolu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Chňapíci

Zábavná párty hra, která vás nenechá sedět na židli. Budete vyhazovat své kočky do vzduchu a chytat, během toho se snažit vykonat sled pár akcí.

Článek

U této nové párty hře z dílny autorů Výbušných koťátek příliš při stole neposedíte. Vaším úkolem bude vyhazovat měkké Chňapíky do vzduchu a chytat je, ale během jejich letu stihnout vykonat pět akcí z karet. Teorie vypadá jednoduše, prakticky už je to horší, proto máte vždy tři pokusy.

Foto: Pavel S

Chňapíci - to jsou čtyři roztomilé kočky.

Celkem máte na výběr ze čtyř chňapíků, kteří mají každý svoji sadu 12 karet různě obtížných akcí. Chňapíky si rozdělíte mezi hráči společně s kartami a z této sady si každý vybere 4 počáteční karty, zbylé se odloží a zamícháním s ostatními se vytvoří dobírací balíček.

Foto: Pavel S

Akce, které musíte provést během letu vaší kočky jsou různých obtížností.

Ze svých čtyř karet si každý vybere jednu a vyloží před sebe, tím je vše připraveno a může se začít. Hráči se střídají a hráč na tahu se nejdříve bude snažit vykonat všechny akce z karet, které jsou před ním vyloženy, a to během doby, kdy svého chňapíka vyhodí do vzduchu a opět ho chytí.

Foto: Pavel S

Každý chňapík má svoji sadu karet.

Máte celkem tři pokusy, pokud se vám to podaří můžete vyložit dvě karty z ruky libovolným hráčům, klidně i sobě. Pokud během pokusů selžete, jednu z karet před vámi vyloženou odhodíte na odhazovací balíček. Svůj tah zakončíte dobráním karet do počtu tří. Vítězem se stane hráč, jenž dokáže splnit pět a více akcí za sebou.

Foto: Pavel S

Karty mají jasný text vaší akce.

Jak se dá očekávat, jde o bláznivou hru, která vyžaduje pohyblivé hráče. Akce na kartách jsou různě obtížné, budete tleskat, křičet, plácat se, ale třeba i chytat chňapíka mezi nohama. Karty mají mnoho různých nápadů, které vás překvapí, ty jednodušší je lepší vykládat sobě, naopak složité protihráčům.

Foto: Pavel S

Vše, co potřebujete, jsou čtyři kočky a balíček karet.

Chňapíci mají dobrý tvar a jsou vyrobeni z příjemného materiálu, takže s chytáním není problém. Hra je to hlavně pro mladší hráče, kteří ocení ztřeštěnou zábavu. Kdo si oblíbil hry typu Bum, bum, burrito, nebo Tas svůj meč a neuteč, tohle zapadá do stejného repertoáru a bude se líbit.

Foto: Pavel S

Chňapíci

Chytací párty hra určená pro 2 až 4 hráče s doporučeným věkem 8+ a herní dobou okolo 10 minut. Česky přináší a mě poskytlo vydavatelství AsmodeeCZ.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz