Hlavní obsah
Hry

Critical: Svatyně - ponořte se do své fantazie a zažijte společné dobrodružství

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Critical: Svatyně

Zažijte svá dobrodružství v takzvané hře na hrdiny, díky této sadě to bude úplně jednoduché. Vše máte připraveno, stačí jen vaše fantazie.

Článek

Hru na hrdiny neboli RPG není třeba příliš představovat. Jedná se o zážitkovou hru, kde se jeden z hráčů chopí role Pána hry, v tomto případě Vypravěče, a provází ostatní hrdiny příběhem, které směřuje na správnou cestu. Role vypravěče je velmi důležitá, ten musí být plně seznámen s příběhem a schopen improvizovat, od toho se odvíjí celý zážitek.

Foto: Pavel S

Zástěna pro Vyprávěče se všemi potřebnými informacemi.

Většinou to vyžaduje přípravy, chystání materiálu, to ale usnadní tato sada, kde naleznete předpřipravené scénáře, postavy a jejich vlastnosti, vybavení a další užitečné věci. Vypravěči se tak stačí seznámit s konkrétním scénářem a ostatním dobrodruhům vžít se do své role postavy.

Foto: Pavel S

Na výběr máte z 8 postav.

Před úvodní hrou si hráči nejdříve stvoří své postavy, na smyvatelné cedulky vyberou jména a zvolí své schopnosti, pak už nezbývá nic jiného, než se ponořit do magického světa za Nevenským mořem v Půlměsíčním souostroví.

Foto: Pavel S

Celkem 9 scénářů, které zaberou něco málo přes půl hodiny.

Projdete celkem 9 scénářů, kde budete plnit různé úkoly, potkávat přátelské, ale i nebezpečné postavy, bojovat a snažit se rozuzlit záhady.

Foto: Pavel S

Na cestě na vás číhá spousta nebezpečí a překvapení.

Řešení akcí a událostí se vyhodnocuje podle vašich atribut a hodu kostkami. O výsledcích rozhoduje Vypravěč za svojí zástěnou, která je pokryta spoustou užitečných informací.

Foto: Pavel S

Při dobrodružství nasbíráte různé předměty.

Critical je navržený hlavně pro začínající dobrodruhy, doporučený věk se vztahuje na vypravěče, který má vše pod svojí taktovkou. Ostatní hráči zvládnou hru v nižším věku, od takových osmi let to nebude žádný problém. Fantasy příběh je velmi dobře sepsaný, upoutá hráče a ponoří je do světa ovládány bohy a magií.

Foto: Pavel S

Spousta karet s doprovodnými kresbami.

Atmosféru dobře dokreslují kresby na kartách, které vyprávěč používá k oživení příběhu a šikovně je zastrkuje do svého krycího panelu, kde jsou všem na očích. Takže jestli byste se rádi dostali jednoduše do tohoto typu her, Critical vám s tím velmi pomůže.

Foto: Pavel S

Critical: Svatyně

Kooperativní hra na hrdiny určená pro 2 až 5 hráčů s doporučeným věkem 12+ a herní dobou půl hodiny na scénář. Česky vydává a mě poskytlo vydavatelství Albi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz