Hlavní obsah
Hry

Dixit Disney - nová edice k 100. výročí Disney

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Dixit Disney

Celosvětově známá párty hra, kterou si zahrajete v 3 až 6 hráčích s doporučeným věkem 8+ a herní dobou okolo půl hodiny.

Článek

Tuto společenskou hru není třeba představovat, na trhu je již několik let a vyšla i hromada rozšíření. Tentokrát při příležitosti 100. výročí společnosti Walt Disney vychází tato Disney edice, která je samostatně hratelná. Obsahuje 84 karet s ilustracemi od Disney a Pixar, 6 tematických dřevěných figurek i s hlasovátky a hrací desku s počítadlem bodů.

Foto: Pavel S

Počítadla a figurky

Pro ty, kteří by náhodou neznali princip hry. V každém kole je jeden hráč vypravěčem, který si ze svých karet zvolí tajně jednu a nějakým stylem (fantazii se meze nekladou) jí napoví.

Foto: Pavel S

Karty

Podle nápovědy ostatní hráči vyberou opět tajně jednu ze svých karet, která jí nejvíce odpovídá a odevzdá vypravěči. Ten karty zamíchá a vyloží kolem herního plánu, ostatní pak hádají kartu vypravěče.

Foto: Pavel S

Rozehraná hra

Za uhádnutí máte body, pro vypravěče je důležité, aby jeho kartu někdo uhádnul, ale ne úplně všichni. Hraje se na 30 bodů.

Foto: Pavel S

Počítadlo

Tahle asociační hra je známá po celém světě, její jednoduchá pravidla umožňují zapojit rovnou i úplné nováčky a věková kategorie nehraje příliš roli. Na kartách jsou k vidění současné i dávné pohádky, známé i méně známé tituly, všechny v klasicky úžasné grafice.

Foto: Pavel S

Karty

Karty lze samozřejmě kombinovat s ostatními verzemi, nebo přidruženou hrou Stella. Pro fanoušky Dixitu, samozřejmost, pro Disneyovce taktéž a pro nováčky příležitost naskočit na Dixit vlnu.

Foto: Pavel S

Limitovaná edice figurek

Na český trh vydává vydavatelství BlackFire, které mi hru zároveň poskytlo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz