Hlavní obsah
Hry

Duchařina: hra, s kterou zažijete spoustu zábavy u rodinného stolu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Duchařina

Velmi interaktivní hra, kterou si vaše děti zamilují během prvních minut.

Článek

Být hotelovým duchem není nic jednoduchého. Po náročném přehazování nábytku, strašení lidí je třeba se vrátit do svých úkrytů přes vstupní halu. Návrat musí být ale bez zpozorování, nesmí vás spatřit lidé nahlížející skrz klíčové dírky svých dveří. Dokážete šikovně využít nábytek i za cenu, že byste ho přesunuli a vy se tak skryli před zvědavými zraky?

Foto: Pavel S

Duchařina plná krásných komponent a zábavy.

Cílem hry je přemístit své duchy na protilehlou stranu a  získat tak co nejvíce bodů. Každý hráč má 4 malé, 2 střední a jednoho velkého ducha, který je nejlépe hodnocený. Herní plán tvoří síť 6×6 políček s různě rozmístěným nábytkem.

Foto: Pavel S

Úkolem je projít svým duchem nepozorovaně na druhou stranu.

Počínaje prvním hráčem si všichni táhnou kartu pohybu, ti kteří mají kartu s vyobrazeným nábytkem, mohou tento druh nábytku libovolně přemístit. Karta dále uvádí číslo pohybu, ten využijí všichni hráči najednou a mohou ho rozložit mezi více duchů.

Foto: Pavel S

Karty jsou buď jen s hodnotou pohybu, nebo možností pohnout i nábytkem.

Pohybujete se od své strany a pouze vodorovně, nebo svisle, můžete přecházet přes nábytek, nebo se za něj schovávat.

Foto: Pavel S

Schovat svého ducha můžete i za nábytek, nebo do něj.

Po dokončení pohybu si všichni hráči, kteří nepohybovali klíčovou dírkou, hodí kostkou a tím se vybere hráč, který jí přemístí na jinou stranu herního plánu a dalším hodem určí, na které pole.

Foto: Pavel S

V závěru kola se nahlíží skrz klíčovou dírku a duchové, kteří jsou takto spatření se musí vrátit na startovní pole.

Zbývá už jen nakouknout skrz dírku a vrátit zpět duchy, které lze přes ní vidět. Hra končí v momentě, kdy jsou vyčerpány karty pohybu.

Foto: Pavel S

Dodatečné karty, které určují podmínky kol.

Duchařinu si v základní verzi určitě zahrajete s mladšími dětmi, na webu jsou dokonce pravidla pro 6+, pro ostřílené děti už můžete do hry zapojit další moduly, jako třeba karty s názvem Za minutu dvanáct, které určují podmínky kola. Stále je to hlavně hra pro děti a v téhle kategorie vyniká, její akčnost drží pozornost a náhoda zajištuje napětí s překvapením.

Foto: Pavel S

Hra má svůj insert, které vše pojme.

Kvalitní komponenta jen na zážitku přidávají, možná jen klíčová dírka mohla být řešena taky plastovou formou. Jako zábava k rodinnému stolu určitě dobrá volba.

Foto: Pavel S

Duchařina

Rodinná hra pro 2 až 4 hráče s doporučeným věkem 10+ a herní dobou okolo 45 minut. Na český trh přináší a mě poskytlo vydavatelství Albi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz