Hlavní obsah
Hry

Heat: Hustý déšť – rozšíření závodní hry, která uchvátila celý svět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel S

HEAT: Hustý déšť

Závodit s formulemi díky tomuto rozšíření můžete až v 7 lidech a při tom vyzkoušet dvě nové trasy.

Článek

Heat z dílny Days of Wonder se už dlouhou dobu drží v předních příčkách, takže není divu, že je zde i rozšíření s očekávaným obsahem. Hlavní části je sada pro sedmého hráče v oranžové barvě a dvě nové tratě na oboustranném plánu. Dále rozšíří hru o nový symbol vylepšení a dodá 4 karty událostí do šampionátu.

Foto: Pavel S

Komponenta pro sedmého hráče jsou v oranžové barvě.

Mezi novými tratěmi je zařazené Japonsko s mostem, který svádí k sešlápnutí pedálu, ale vzápětí narazíte na šikanu, což je taky novinkou v podobě dvou zatáček těsně za sebou.

Foto: Pavel S

Trať z Japonska

Navíc se v úsecích nachází zaplavená místa, která vyžadují k přeřazení o jednu kartu Heat navíc. Druhou tratí je Mexiko, jedna z momentálně nejdelších tratí, kde to můžete pořádně rozjet, ale připravit se i na šikany.

Foto: Pavel S

Trať Mexika nabídné dlouhé úseky.

Obě mapy mají vyznačené symboly pro Agresivní legendy. Jedna se o hrou řízené závodníky, kteří tak získají výhody v zatáčkách a jejich jízda je jistější. Nové karty vylepšení nabídnou takzvané super chlazení, díky kterému můžete odhodit více karet heat i z odhazovacího balíčku. Nechybí ani nové karty událostí do šampionátu pro sezónu 1964.

Foto: Pavel S

Nová vylepšení v podobě super chlazení.

Toto rozšíření cílí hlavně na časté hráče Heat, kteří tak můžou své dovednosti vyzkoušet na obtížnějších tratích. A samozřejmě na ty, kteří hrají ve větších skupinách, bohužel na osmého hráče budeme muset počkat.

Foto: Pavel S

Celý závod řídíte kartami.

Do pravidel rozšíření nijak drasticky nezasáhne, rychlé prolítnutí manuálu postačí. Kdo by samotnou hru neznal, doporučuji alespoň vyzkoušet, mezi závodními hrami je jednou z nejuznávanějších a je vhodná pro rodinné hraní i pro náročnější při použití různých modulů.

Foto: Pavel S

Prostor hráče, kde řadíte rychlosti a používáte různé efekty.

Rozšíření závodní hry Heat, které zvedne počet hráčů na 1 až 7. Herní doba zůstává do 1 hodiny a doporučený věk je stanoven na 10+. Na česky trh stejně jak základ přináší vydavatelství BlackFire, které mi hru poskytlo.

Foto: Pavel S

HEAT: Hustý déšť

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz