Hlavní obsah
Hry

Hledáte zábavu pro pár přátel na večer? Vyzkoušejte Čtyřmi slovy!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel S

Čtyřmi slovy!

Jednoduchá hra na vysvětlení, okamžitá příprava, a hlavně zábava na dlouhou dobu. To je párty hra Čtyřmi slovy!, v které budete hledat nejvhodnější slovo, které vystihne další dva vašeho zadání.

Článek

Tato párty hra se slovy je držitelem několika zahraničních cen a více jak dva roky si drží slušné hodnocení s pozitivními reakcemi. Letos si tak díky TlamaGames můžeme Čtyřmi slovy! vyzkoušet česky.

Foto: Pavel S

Hromada karet, suché fixy a hráčské desky - to je Čtyřmi slovy!

Hlavními komponenty jsou plastové hráčské desky ve tvaru čtyřlístku, tu dostane každý hráč a s ní i suchý fix. Z hromádky karet s klíčovými slovy si doberete 4 karty, které náhodně vložíte do své desky, tak aby je ostatní hráči neviděli. Každá karta má 4 slova napsaná po obvodu, takže na hráčské desce se vám u každé strany sejdou dva slova a vaším úkolem je, nad ně napsat jednoslovní nápovědu, která tyto dva slova spojuje. To provedou všichni hráči pro všechny čtyři páry slov. Poté karty sundáte, přidáte jednu náhodnou, zamícháte a položíte lícem dolů vedle své desky.

Foto: Pavel S

Začátek druhé fáze.

Nastane druhá fáze odhalení, kde se hráč na tahu stane divákem a pouze pozoruje ostatní, jak si poradí s jeho slovy. Všichni zbylí hráči se společně snaží umístit správné karty ve správném natočení do divákovy desky. Ten nesmí nijak napovídat, pouze může zkontrolovat výsledek a jednou z desky odstranit špatně uložené karty.

Foto: Pavel S

Výsledek po hádání hráčů.

Každá správně uložená karta přináší bod, a navíc dva body za uhádnutí všech čtyř na první pokus. V roli diváka se vystřídají všichni hráči a tím hra končí. Výsledné skóre můžete zaznamenat na přiložený arch a porovnávat se staršími výsledky.

Foto: Pavel S

Karet v balení naleznete 220

Čtyřmi slovy! je hra hlavně o zábavě, nic náročného na pravidla, ani na přípravu. O znovu hratelnost nemusíte mít strach, karet je v balení 220 a každá má čtyři slova, takže kombinací habaděj. Vítězem v podstatě není nikdo, jen se snažíte vylepšit své skóre, protože u jedné partie to nikdy neskončí. Obě fáze hry jsou zábavné, v první si v tichosti lámete hlavu, co jak nejlépe napovědět a v druhé fázi vedete rozhovory, jak to vlastně ten dotyčný myslel. Často vznikají zajímavé domněnky. Tahle hra se mezi vašimi slovními párty hrami určitě neztratí.

Foto: Pavel S

Čtyřmi slovy!

Asociační kooperativní hra určená pro 3 až 6 hráčů s doporučeným věkem 10+ a herní dobou do půl hodiny. Na český trh přináší vydavatelství TlamaGames, které mi hru zároveň poskytlo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz