Hlavní obsah
Hry

Inferno - vydejte se do Pekla se samotným Dantem Alighierim

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Inferno

Nažhavte mozek, na této cestě ho využijete na maximum. Kombinační hra, která určitě stoji za hřích.

Článek

Autoři této hry se inspirovali světovým dílem Božská komedie od Danta Alighieriho a místem, kde se autor narodil. Podíváte se tak do zákoutí Florencie, kde budete nahánět hříšníky, které následně doprovodíte do samého Pekla. Budete sestupovat pekelnými kruhy znázorňujícími hříchy a sbírat pověst vašeho rodu. Podaří se vám být nejprohnanějším přisluhovačem podsvětí?

Foto: Pavel S

Inferno má herní plán větších rozměrů, je pěkně přehledný a na stole vypadá parádně.

Úkolem je získat nejvíce bodů prohnanosti do doby, než Dante sestoupí na konec své cesty. Hráči se střídají v tazích, které se skládají ze dvou fází. V první fázi Pekla sestupujete kruhy s dušemi hříšníků, které určí místo akce vaší následující fáze. Duše se pohybují po štítech se symboly, každý symbol odkazuje na dvě lokace ve Florencii.

Foto: Pavel S

Do hlubin Pekla sestupujete po štítech, které určí, kde vykonáte akci v další fázi.

Do jedné z této lokace v další fázi vyšlete svého člena rodu a vykonáte příslušnou akci. Místo akcí, můžete v dané lokaci nařknout hříšníka a tím poslat jeho duši na hřbitov, pokročit s Dantem a posunout se na stupnici hříšníků.

Foto: Pavel S

Akce ve Florencii vykonávají vaši členové rodu.

Akcemi ve Florencii získáváte floriny, které dále směňujete za drachmy potřebné pro platby v Pekle, nabíráte děti do svých řad, zvete hosty do své věže, kterou postupně zvětšujete a další akce na sebe navazující. Body sbíráte jak během hry, tak na konci v závislosti na stupnici hříšníků, nebo splněných karet podvodů.

Foto: Pavel S

Stupnice hříšníků, která se oboduje v závěru hry.

Inferno je nádherné a poměrně komplexní kombinační euro. Pravidla jsou jasně sepsané a nijak komplikovaná, ale samostatné tahy hráčů vyžadují hlubokou strategii. Partie s hráči, kteří analyzují každý možný krok bude dokonalé peklo.

Foto: Pavel S

Hráčská deska je jednoduchá a přehledná.

Každý tah dokáže ovlivnit několik věcí, a to jak vašich, tak protihráčů. Do hry vstupují různí strážci, které ovládáte a dokáži vám usnadnit cestu. Produkční stránka je na velmi vysoké úrovni, všechno do detailu vyřešené a na stole vypadá úžasně.

Foto: Pavel S

Dřevěné komponenty v čele s Dantem.

Stejně tak tematicky funguje po všech stránkách, každá akce dává smysl a představuje to, co dělá. Nezapomnělo se ani na sólo hráče, kteří mají v pravidlech několik výzev. Inferno bude pro mnohé hráče dokonalou hrou, jedna z těch, co přichází s originálním zpracováním a chytrým využitím mechanik. Pro náročné hráče milující kombinace tato hra stojí za hřích.

Foto: Pavel S

Inferno

Strategické euro určené pro 1 až 4 hráče s doporučeným věkem 14+ a herní dobou okolo dvou hodin. Česky vydává a mě poskytlo vydavatelství TlamaGames.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz