Hlavní obsah
Hry

ISS Vanguard – toužili jste někdy po dobrodružství ve vesmíru?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel S

ISS Vanguard

Desková hra s epickým příběhem, která vám představí hlubiny neprozkoumaného vesmíru, kde strávíte desítky hodin.

Článek

V této epické sci-fi hře se vydáte do hlubokého vesmíru odhalit tajemství zašifrované v genetickém kódu všech pozemských organismů. Na vesmírné lodi ISS Vanguard se chopíte čtyř oddělení, do jejichž vedoucích pozic si zvolíte vhodné adepty, které budete vysílat na průzkumné mise do různých koutů neznámého vesmíru. Nesmíte zanedbávat ani administrativní část, věnovat se výzkumům nových technologií a držet morálku posádky v rovnováze.

Foto: Pavel S

ISS Vanguard - průzkum probíha v samostatném sešitu, kde se mění karty podle situace.

Vypisovat pravidla podrobněji nemá moc smysl, ale vniknout do nich není nic složitého, všechno je celkem intuitivní a ke všemu do základních věcí vás zasvětí propracovaný turoriál.

Foto: Pavel S

Materiálu je uvnitř opravdu hromady

Ke spravování záležitostí na lodi slouží šanon s kartami jednotlivých oddělení, kde máte vždy podrobně sepsaný postup a po pár odletech budete jako doma. V takové správě lodi máte na starost různé vědecké výzkumy, vylepšování vybavení, nábor nové posádky, ale i ošetřovnu a vzpomínkovou místnost na zemřelé.

Foto: Pavel S

Hlavním mechanismes jsou kostky, které modifikujete kartami

Podle úrovně vaší lodě se odvíjí rozsah vašeho průzkumu a po úspěšném přistání na nějaké planetě se přesunete do dalšího sešitu, kde se svojí posádkou plníte mise a hledáte užitečné věci.

Foto: Pavel S

Občas vás překvapí mimozemský život

Většinu akcí plníte pomocí hodu kostkami, nemusíte se ale bát velkého podílu náhody. Samotné kostky mají své zaměření na určité vlastnosti a jejich výsledky lze ovlivňovat sekčními kartami.

Foto: Pavel S

Deska jedné postavy s dostupnými kostkami a vpravo vyčerpanými

Jednou z nejpřednějších části hry je Palubní deník, obsáhlý sešit s propracovaným příběhem řešený pomocí číselných odkazů, který vám dává na výběr různé možnosti.

Foto: Pavel S

Nechybí ani plastové figurky

ISS Vanguard je obří krabice plná obsahu, který vám vystačí na desítky hodin. Po herní nebo strategické stránce nejde o nic převratného, hlavní je příběh a ten je excelentní. Kdo se vyžívá ve sci-fi vesmírném tématu, tak tady bude rochnit blahem. Připravte se i na tvrdé pády, kdy přijdete o svého oblíbeného člena.

Foto: Pavel S

Nebezpečí číhá na každém rohu

Hra je ideální na sólo hraní, kde sice stačí zvolit jen dvě postavy, ale ani za čtyři to není nic nepřehledného. V krabici je přichystáno překvapení v podobě tajné obálky, k jejímuž otevření vás vyzve samotná hra podle vašeho postupu.

Foto: Pavel S

Hodem kostek plníte podmínky.

Příběhová kooperativní hra určená pro 1 až 4 hráče s doporučeným věkem 12+ a hromadou herního času. Česky hru vydává a mě poskytlo vydavatelství Albi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz