Hlavní obsah
Hry

Zjistěte, kdo je Párty vtěrka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Párty vtěrka

Karetní párty hra, kde budete odhalovat své protihráče, kteří se vydali na úplně jinou akci, než měli v plánu. Zábava na večer zajištěna.

Článek

Už se vám stalo, že jste se vypravili na večírek, nebo nějakou sešlost a tam zjistili, že celá tematická náplň je úplně o něčem jiném, než jste si mysleli? V podobné situaci se ocitnete v nové párty hře Párty vtěrka. Budete hledat, kdo se na párty vetřel, který z hostů tam vůbec nepatří, nicméně tím dotyčným můžete být i vy sami, aniž byste něco tušili.

Foto: Pavel S

Bodová stupnice s hráčskými postavami.

Vaším cílem je získat 13 bodů, ty dostanete podle úspěšnosti vaší dedukce. Každé kolo se připraví herní skříňka, ta se párkrát přetočí, aby nebylo jasné, které ze dvou oken je pro párty vtěrku.

Foto: Pavel S

Herní skříňka má dva okénka, v každém se objeví jiná akce.

Tajně se do ní zasunou 2 karty akcí a hráčům se rozdají filtrační karty. Každý si postupně zasune filtr do krabičky a zjistí tak, na jakou akci se vydává (samozřejmě je to tajná informace).

Foto: Pavel S

Jeden z hráčů se vydá na úplně jinou akci než ostatní.

Jeden z hráčů má filtr opačný, takže si přečte jinou akci z okna než ostatní. Následně od začínajícího hráče, každý vyloží jednu ze svých osmi karet předmětů, kterou by si na akci vzal.

Foto: Pavel S

Je třeba vyložit karty předmětů, které jsou nejblíže k akci, na které jste.

To se celé zopakuje a jakmile mají všichni vyložené dvě karty, přijde na řadu hlasování, kdo je párty vtěrka. Stačí, aby v jeden moment každý ukázal prstem na dotyčného, klidně i na sebe. Párty vtěrka se odhalí, hlasování patřičně oboduje a může začít celé kolo znova s novými kartami.

Foto: Pavel S

Karty akcí jsou různého druhu, některé i trocho peprnější.

Jak je u párty her zvykem, nejde o nic složitého, hlavní je zábava a vytváření vtipných situací. Karet akcí je v balení 90 a předmětů máte celkem 200, takže znovu hratelnost je poměrně vysoká.

Foto: Pavel S

Stejně tak mezi kartami předmětů naleznete různé věci.

Je to hra, kterou vytáhnete spíše ve větším počtu lidí během uvolněnější nálady. K dispozici jsou sice ke stažení pravidla jen pro dva hráče, ale to už není ono. Patříte-li mezi hráče hrající humorné pártyovky, kterým nevadí i peprnější témata, vyzkoušejte Párty vtěrku.

Foto: Pavel S

Párty vtěrka

Blafovací párty hra určená pro 2 až 8 hráčů s doporučeným věkem 18+ a herní dobou okolo půl hodiny. Česky vydává a mě poskytlo vydavateltví Albi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz