Hlavní obsah
Hry

Kapitán Flip – rychlá rodinná hra s pirátskou tematikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel S

Kapitán Flip

V této deskové hře budete najímat posádku pomocí losování žetonů z pytlíku a podle umístění na lodi získáte mince.

Článek

Za pomoci své posádky nasbírejte co nejvíce mincí a staňte se nejbohatším kapitánem pirátů. Neztrácejte čas, vyvěste vlajku a dejte se do výběru svých členů, ale pozor, ne všichni se mají v oblibě.

Foto: Pavel S

Kapitán Flip - rychlá příprava a odehráno do půl hodiny.

Abyste zvítězili, musíte získat nejvíce mincí. Než začnete, máte na výběr ze čtyř druhů hráčských desek, které jsou různě obtížné. V průběhu hry se hráči střídají v tazích. Vždy si z pytlíku vytáhnou jeden dílek a buďto ponechají stranou, kterou vytáhli, nebo dílek otočí (nelze otočit zpět).

Foto: Pavel S

Dílky postav, každá má jiné podmínky k zisku mincí.

Dílek postavy se poté umístí do libovolného sloupce lodi na nejnižší pozici a vyhodnotí její efekt. Postavy mají různé efekty, některé se vyhodnocují okamžitě, jiné až na konci hry, další reagují na dílky kolem sebe. Většinou za ně získáte mince, stejně tak i za zaplnění některých sloupců.

Foto: Pavel S

Základní hráčská deska, kde dílky ukládáte do sloupků.

Jakmile některý z hráčů zaplní čtyři sloupce lodi, hra končí. Vyhodnotí se efekty na konci hry a hráč s nejvíce mincemi se stává vítězem.

Foto: Pavel S

Herních desek máte na výběr ze čtyř.

Kapitán Flip nabízí to, co se očekává od rodinné hry. Jednoduchá pravidla, rychlý průběh a trocha strategie v zábavném stylu. Dílky taháte náhodně, to máte možnost ovlivnit otočením, pak už je jen na vás, kde ho umístíte a jak nakombinujete následné akce. Vzniká i mírná přetahovaná o žeton mapy pokladů, která vynáší mince.

Foto: Pavel S

Desky mají různou obtížnost.

Plusem je určitě i výběr hráčských desek, které hru obzvláštní. Grafické stránce není co vytknout, pirátské ilustrace v dětském zpracování zapadají do tématu a dobře se na ně kouká. Na rodinné stoly ideální kousek, ale využití najde i u jiných hráčů, třeba jako rychlý filler.

Foto: Pavel S

Kapitán Flip

Rodinná hra s tvorbou setů určená pro 2 až 5 hráčů s doporučeným věkem 8+ a herní dobou do půl hodiny. Na český trh přináší BlackFire, které mi hru zároveň poskytlo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz