Hlavní obsah
Hry

Karetní hra, která uchvátí vaše děti, to je Tas svůj meč a neuteč!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Tas svůj meč a neuteč!

Nezůstanete sedět pouze u stolu, karty do vaší sady si musíte zasloužit vítězstvím v souboji s pěnovými meči.

Článek

Autoři her jako Výbušná koťátka a Bum Bum Burrito přichází s další šílenou hrou, tentokrát nebudou kolem stolu lítat burrita, nebo avokáda, ale rovnou si to s protihráčem rozdáte pěnovým mečem. V upraveném duelu se utkáte o pár karet, abyste mohli jako první vytvořit tři sady kolekcí.

Foto: Pavel S

Tas svůj meč a neuteč! - příprava pro 4 hráče

K vítězství vám stačí pouze nashromáždit 3 sady, kdy se každá bude skládat ze tří stejnobarevných karet. Každý z hráčů začíná s jednou počáteční kartou, pro nasměrování prvního typu sady. Začínající hráč v daném kole zaštiťuje roli rozhodčího a chystá nabídku nových karet. Ta se různí podle počtu hráčů, má vždy stanovený počet hromádek, ale v které budou jaké a kolik karet má na starost rozhodčí.

Foto: Pavel S

Karty upravující souboje mají 4 druhy.

Může tak trochu taktizovat, nebo poštvat hráče proti sobě, získané karty jsou totiž veřejná informace. Jakmile je vše připraveno, po odpočtu všichni hráči ukážou na hromádku o kterou mají zájem. Hráči, kteří ukazují na hromádku jediní, okamžitě karty získávají.

Foto: Pavel S

Karty dají soubojům určité podmínky, hlavním cílem je trefit protihráče do hrudi.

U hromádek, kde je zájem více hráčů, rozhodčí rozhodne, kteří dva hráči se o ně utkají v souboji, může to být i on sám. Souboj probíhá pomocí pěnových mečů s pravidly napsány na kartách chtěné hromádky. Vyhrává hráč, který jako první zasáhne protihráče mečem do trupu. Pro další kolo se připraví zcela nová nabídka dalším rozhodčím.

Foto: Pavel S

Vítězem je ten, kdo sesbírá jako první tři sady po tři kary.

Karty mají 4 druhy barev, každá má jiný typ pravidel a jsou celkem jasně popsaná. Například fialové upravují celou dobu souboje, naopak zelené pouze začátek a černé dávají výhodu menším hráčům, díky čemuž si zahrajete i s malými hráči. A ty právě hra baví nejvíce, však taky co víc si přát, než mlátit dospělé mečem.

Foto: Pavel S

Bojové meče.

Meče jsou z kvalitní pěny, takže se nemusíte bát jejich zničení a zároveň hrubého násilí. Autoři opět stvořili bláznivou hru, která hlavně baví. Je to párty hra pro velký věkový rozsah hráčů, kterým nevadí trocha pohybu u stolu.

Foto: Pavel S

Tas svůj meč a neuteč!

Párty akční hra pro 3 až 6 hráčů s doporučeným věkem 7+ a herní dobou přes 15 minut. Na český trh přináší a mně poskytlo vydavatelství BlackFire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz