Hlavní obsah
Hry

Kdo z vás je sabotér? Kdo chce jen zlato? Karetní hra Sabotér slaví 20 let!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Sabotér 20 let

Jednoduchá karetní hra až pro 12 hráčů vychází v limitované edici a je k dostání kompletní i s rozšířeními, které známe, ale i se zcela novými.

Článek

Je to už 20 let, co je tato karetní hra s trpaslíky na světě, a proto u této příležitosti vychází limitována edice, která obsahuje jak základní hru, tak kompletní rozšíření, ale i nové speciální karty s mini rozšířeními. Vše je pohromadě ve stylově skladné krabičce.

Foto: Pavel S

Vaším úkolem je postavit tunel ze startovní karty k jedné z cílových karet se zlatem.

Základní hra je určená pro 3 až 10 hráčů, kteří si na začátku rozlosují tajně své role. Hraje se celkem 3 kola a vítězem se stane majitel nejvíce zlata. Celé kolo se skládá z několika tahů, ve kterých se hráči střídají a mají možnost zahrát kartu cesty, akční kartu, nebo se vzdát tahu a jednu kartu odhodit. Ve všech případech si dobírají kartu novou.

Foto: Pavel S

Tunel k cílové kartě.

Úkolem zlatokopů je propojit startovní kartu s cílovou kartou se zlatem. Ty jsou celkem tři, ale jen jedna vítězná.

Foto: Pavel S

Sabotéři blokují cesty a snaží se vypotřebovat celý dobírací balíček.

Sabotéři se naopak snaží zabránit dosažení cíle a potřebují, aby se spotřeboval celý dobírací balíček. Na konci kola si hráči rozdělí karty se zlatem, rozlosují znova své role a začnou další kolo.

Foto: Pavel S

Mezi kartami tunelů jsou i akční karty, které spustí nějaký efekt.

S rozšířením se počet hráčů rozroste na 2 až 12 a přibydou nové role trpaslíků, které mění vítězné podmínky a rozdělují hráče do týmů. Rovněž do hry vstupují nové karty cest a akční karty.

Foto: Pavel S

V balení je několik rozšíření.

Dalším přídavkem v krabičce jsou speciální karty z mistrovství světa v Sabotérovi 2016 - 2023, takže 8 karet nových rolí trpaslíků. Ještě na vás čeká dalších 5 mini rozšíření z toho dvě zcela nová, která rozšíří karty cílů a přidají truhly s pokladem.

Foto: Pavel S

Karty z turnajů.

Výroční edice krásně kompletuje základní hru Sabotér v originálním balením vhodném na cesty. Potěší nejen fandy Sabotéra, kteří už mají karty ošoupané, ale určitě přiláká i nové hráče. Hra je ideální pro větší skupinky, snadno zahrajete s dětmi a občasnými hráči, pro zkušenější a náročnější zapojíte rozšíření, která nabídnou více strategie.

Foto: Pavel S

Žetony pro hru v týmech.

Karetní hra se skrytou identitou určená pro 2 až 12 hráčů s doporučeným věkem 8+ a herní dobou okolo 30 minut. Hru mi poskytlo a na český trh vydává Albi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz