Hlavní obsah
Hry

Krysy z Wistaru – otestujte schopnosti plánovat a optimalizovat na maximum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel S

Krysy z Wistaru

V této roztomile vypadající hře se vám zapotí mozek. Pět kol po tři tahy a hromada možností. S každou novou partie zjistíte další možnosti a zlepšíte se v tvorbě komb.

Článek

Krysy prchající z institutu ve Wistaru našly nové útočiště na odlehlém statku, teď už jen zbývá zvolit vůdce nově vznikající kolonie. Volba je těžká, proto se rozhodne v pěti denní soutěži, plné úkolů a složitého plánování.

Foto: Pavel S

Mile vyhlížející krysy a jejich velitelé.

Cílem hry je získat během pěti kol co nejvíce vítězných bodů, ty získáváte hlavně za plnění úkolů, cílů, ale i za stavění nových postelí, hloubení děr a nové členy. V každém kole se hráči střídají v pořadí určeném stupnicí a mají celkem 3 figurky velitele, pomocí které určí danou akci pro tah.

Foto: Pavel S

Tři sekce hlavních akcí a vedlejší, které s s každým kolem přetáčí.

Akce jsou rozděleny do tří oblastí a jejich sílu určí počet vašich přítomných krys. Ty lze pomocí dodatečných akcí přesouvat a stavěním postelí navyšovat.

Foto: Pavel S

Suroviny

V oblasti lesa jsou hlavními akcemi těžba dřeva a hloubení děr, které vytvoří místo pro nové postele. Oblast nory dodává kov a staví již zmíněné postele.

Foto: Pavel S

Průzkům v domě má vedlejší úkoly.

Poslední oblast je získáváni karet projektů a průzkum statku, tam se za pomocí svého průzkumníka pohybujete po domě, odkrýváte nové úkoly a potkáváte myši. Hlavní akce jsou doprovázeny bonusovými, které se s každým kolem přesunou pod jinou.

Foto: Pavel S

Herní plán zabere docela dost místa.

Krysy z Wistaru nabízí pestrou škálu kombinací, kde každá dobře naplánovaná akce vyvolá další menší bonusy. Jde teda hlavně o optimalizování vašich tahů, kterých není mnoho.

Foto: Pavel S

Každý hráč má vlastní herní noru, kde hloubí místa pro postele a vylepšuje své akce.

Můžete se vydat různými směry jak plnit své cíle a dosáhnout vítězství. Mnoho kombinací nabízí samotný herní plán do toho další možnosti vnáší karty projektů. Variabilita je velmi vysoká a s každou hrou rozdílná.

Foto: Pavel S

Karty vynálezů vnášejí do hry další možnosti.

Nádherný ilustrovaný vizuál může trochu klamat a navodit dojem rodinné hry, tohle je ale s ohledem na náročnost jen pro zkušenější hráče. Takže milovníci plánovacích eur zbystřete, tohle byste měli minimálně vyzkoušet. Samozřejmě se nezapomnělo ani na sólo hráče.

Foto: Pavel S

Plnění cílů

Strategické euro určené pro 1 až 4 hráče s doporučeným věkem 13+ a herní dobou do hodiny a půl. Česky přináší vydavatelství TlamaGames, které mi hru zároveň poskytlo.

Foto: Pavel S

Krysy z Wistaru

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz