Hlavní obsah
Hry

Kudy? Tudy! - prozkoumejte památky čtyř měst, aniž byste znali cizí řeč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel S

Kudy? Tudy!

V této orientační rodinné hře budete svým spoluhráčům pomocí slov na kartičkách napovídat cestu, kterou jste se vydali. Správná cesta přinese bodové ohodnocení, které na konci porovnáte s tabulkou a získáte ohodnocení.

Článek

Podívejte se do čtyř světových měst a objevte jejich nejkrásnější památky. Všude vás čeká vřelé přivítání, ale bohužel nejste příliš zběhlí v místí řeči. Pomocí pár slov a nápověd se budete snažit zjistit cestu k určitým místům od trpělivých lidí. Tak už stačí jen popřát bon voyage!

Foto: Pavel S

Ve hře Kudy? Tudy! se podíváte do čtyř známých měst plných památek.

Před zahájením hry je třeba si vybrat jednu ze čtyř map, na které odehrajete celkem dva kola. Každý hráč má svůj cestovní pas s mapou, kde jsou vyznačené památky a deset kartiček slov.

Foto: Pavel S

Osobní pas s pravidlovou nápovědou a mapou památek, podle které zjistíte, za která pole získáte body.

Během první fáze kola všichni hráči zároveň se snaží pomocí šipek a karet slov načrtnout cestu, kterou se chtějí vydat. Celý tah mají hráči časově omezený a všichni začínají ze středu herního plánu.

Foto: Pavel S

Hotová nápověda cesty v druhém kole.

Šipka určí směr, kterým se vydat a karty slov popisují obrázek záchytného bodu, od kterého se směr opět změní. Karty jsou oboustranné, přičemž jedna strana popisuje, jaké místo je a opačná jaké není.

Foto: Pavel S

Kudy? Tudy! má hromadu karet k nápovědě, které jsou oboustranné.

Po dokončení, zbylí hráči hádají cestu od každého hráče. Záchytné body by se měly držet osobní mapy, kde jsou vyznačené místa, za které dostanete body. Druhé kolo probíhá obdobně, jen startovní pozice zůstává, kde hráči došli a šipek pro směr místo tří máte pět. Na konci porovnáte své body s tabulkou v pravidlech.

Foto: Pavel S

Herní plán je síťovaný a vaše pohyby můžou směřovat pouze kolmo a rovnoběžně.

Kudy? Tudy! nabízí zábavu rodinného typu, ale není podmínkou, určitě zahrajete i s přáteli, kteří nejsou zběhlí v složitějších hrách. Pravidla zde nejsou nijak náročná, jde hlavně o to jak se popasujete se slovy na kartičkách, ty bývají někdy obtížná k přiřazení a během skládání měníte zamyšlené trasy.

Foto: Pavel S

Kudy? Tudy! se čtyřmi herními plány nabízí velkou variabilitu-

Často se budete divit, jak to, co pro vás je zřejmé, ostatní hráči chápou úplně jinak a o tom hra je. U hry se budete bavit a s její relativně krátkou herní dobou ji zahrajete víckrát za sebou. O variabilitu není nouze, čtyři herní plány a spousta kartiček slov.

Foto: Pavel S

Každý hráč má svoji figurku.

Rodinná orientační hra určená pro 2 až 5 hráčů s doporučeným věkem 10+ a herní dobou do 45 minut. Na český trh přináší vydavatelství BlackFire, které mi hru zároveň poskytlo.

Foto: Pavel S

Kudy? Tudy!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz