Hlavní obsah
Hry

Lapač snů- desková hra, kterou vaše čtyřleté děti budou zbožňovat

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Lapač snů

Hra je hratelná už od 3 let v kooperativní verzi. Má poutavé grafické zpracování, pytlík v podobě polštáře a hlavně skvělou hratelnost.

Článek

Dobrých her pro nejmenší hráče kolem 4 let je málo. Jedním adeptem, který se zařadí do této kategorie je bezpochyby novinka Lapač snů.

Foto: Pavel S

Lapač snů má polstrovaný pytlík, z kterého taháte žetonky, jako z pod polštáře.

Zahrajete si už i s tříletými dětmi v kooperativní verzi. Ve hře se vydáte do nočního snění, kde budete pomocí plyšových kamarádů zahánět noční můry krásnými sny.

Foto: Pavel S

Připravená hra pro tři hráče.

Každý hráč má svojí snovou desku, kterou je třeba zaplnit 12 žetony snů a stát se tak vítězem. Každé kolo se otočí jedna karta s noční můrou a vyloží se lícem nahoru doprostřed stolu.

Foto: Pavel S

Noční můry na kartách jsou různých velikostí.

Kolem karty jsou rozložené kulaté žetony plyšáků v různých velikostech. Postupně si všichni od začínajícího hráče vyberou jeden žeton s plyšákem a položí na svoji snovou desku.

Foto: Pavel S

Žetony plyšáků jsou ve čtyřech velikostech.

Jakmile mají všichni vybráno, začnou svým plyšákem postupně překrývat kartu noční můry. Jestli žeton noční můru (obrázek, ne celou kartu) zcela překryje, získáváte snové žetony v počtu hvězd na plyšákovi.

Foto: Pavel S

Vlevo překrytá noční můra, vpravo stále čouhá.

Ale jestliže z pod plyšáka čouhá malý kousek můry, nezískáváte nic. Další kolo se vrátí překrývající žetony a vyloží nová karta noční můry.

Foto: Pavel S

Cílem je zaplnit všech 12 míst na snové desce.

Princip je v tom, že čím je menší plyšák, tím sice zakryje menší plochu, ale přinese více žetonů snů. Je třeba odhadovat velikosti a trochu riskovat. Žetony snů mají různé obrázky, které sice nemají vliv na hru, ale můžete si povyprávět o čem daný sen je a navíc je netaháte z obyčejného pytlíku, ale doslova skoro z pod polštáře.

Foto: Pavel S

V kooperativní verzi seřadíte karty nočních můr od nejjednodušší

Pro nejmenší je možné hrát kooperativně, kde se společně domlouváte, kterého plyšáka zvolit. Ve verzi pro starší se zase vynechává pořadí a všichni vybírají plyšáky zároveň. Lapač snů je vydařená hra pro nejmenší, zaujmou krásné kresby i dokonalý polstrovaný pytlík. Věk je opravdu kolem 4 let a tyto děti si hru rychle oblíbí.

Foto: Pavel S

Lapač snů

Hra pro nejmenší o porovnávání tvarů určená pro 2 až 4 hráče s doporučeným věkem 4+ a herní dobou okolo 15 minut. Na český trh přináší a mě poskytlo vydavatelství BlackFire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz