Hlavní obsah
Hry

Lesní fauna a flóra, která potrápí váš mozek. To je karetní hra Smíšený les.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Smíšený les

Sestavováním kolekcí budete sbírat body a vytvářet harmonický les plný roztomilých zvířátek a rostlin.

Článek

Vytvořte ekologicky vyvážené prostředí různé fauny a flóry. Začnete vysázením stromů, které se stanou domovem živočichů, rostlin a také hub. Tito obyvatelé vás bodově odmění, ale je třeba splnit jejich požadavky, které jsou různorodé. Podaří se vám vytvořit harmonii od korun stromů, až po lesní podrost?

Foto: Pavel S

Smíšený les má nádherné ilustrace na kartách.

V této hře potřebujete k vítězství co nejvíce bodů, které získáte na konci hry za splnění bodových podmínek ve vašem lese. Konec hry je nastaven odkrytím tří karet zimy, které jsou přimíchány v poslední třetině dobíracího balíčku.

Foto: Pavel S

Karty zimy, jeskyně a nápovědní karty.

V průběhu se hráči střídají v tazích a mají dvě možnosti. Buď si doberou dvě karty a to z dobíracího balíčku, nebo z nabídky mýtiny.

Foto: Pavel S

Mýtina slouží jako nabídka karet.

Druhou možností je zahrání karty z ruky. Karty jsou dvojího druhu, základní karty se stromy, bez kterých nevyložíte ostatní karty lesních obyvatel. Karty s obyvateli jsou půlené a lze zahrát pouze jednu polovinu.

Foto: Pavel S

Po vyložení stromu, můžete přikládat obyvatelé lesa.

Vyložení karty má svoji cenu v podobě odhození libovolných karet, ty se odhazují na mýtinu, kde tvoří nabídku a po zaplnění se celá nabídka 10 karet odhodí natrvalo. Každá karta má své bodové podmínky a některé i bonusové akce, které získáte po zaplacení určitými kartami.

Foto: Pavel S

Časem vytvoříte vlastní lesík.

Během hry vás Smíšený les určitě překvapí, na venek se tváří jako roztomilá karetka, kde si v poklidu budete sbírat sady, ale ve skutečnosti je to docela mozkovar. Spousta různých kombinací a šance vytvořit dokonalá komba, stačí jen trocha štěstí na karty.

Foto: Pavel S

Bonusové akce spustíte zaplacením požadovaných karet.

Náhodu karet velmi snižují protihráči odhazováním na mýtinu, proto je celkem důležité hlídat ostatní o jaké kombinace se pokouší a ty žádané odhodit v momentě čištění nabídky.

Foto: Pavel S

Karty po speciální efektu lze ukládat i do jeskyně.

Graficky karty vypadají velmi dobře, ilustrace stromů a zvířat vytváří dokonalou harmonii. Na pravidla není hra nijak náročná, pochopí i začátečníci, náročnější je pak plánovaní kombinací, kterých byste rádi dosáhli. Tahle karetka určitě vydrží na scéně dlouhou dobu a snad se dočkáme i rozšíření. Určitě doporučuji pro všechny kombinátory.

Foto: Pavel S

Smíšený les

Karetní hra určená pro 2 až 5 hráčů s doporučeným věkem 10+ a herní dobou do jedné hodiny. Hru mi poskytlo a vydává v češtině vydavatelství BlackFire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz