Hlavní obsah
Hry

Lotři - karetní hra až pro 6 hráčů, kterou si zamilují všechny ročníky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Lotři: Rigor Mortis

Lotři jsou karetka, která má svižný průběh, nenáročná pravidla a štěstí v podobě kostek.

Článek

Věž černé magie je bez pořádného dozoru, kvůli neodkladným důvodům ji Rigor Mortis opustil, a jeho poklad tak zůstal nestřežený. Všichni Lotři vycítili příležitost se obohatit, podaří se jim získat co nejvíce mincí dříve, než se mocný pán vrátí zpět domů?

Foto: Pavel S

Lotři: Rigor Mortis je rychlá karetka, kterou zvládnou děti už kolem osmi let, ale nepohrdnou jí ani zkušení hráči.

Cílem hry je získat určitý počet minci, který určuje celkový počet hráčů a přinese okamžité vítězství. V případě odkrytí čtvrté karty Rigor Mortis z dobíracího balíčku, vyhrává hráč s největším počtem mincí.

Foto: Pavel S

Rigor Mortis složená ze čtyř karet ukrytých v dobíracím balíčku.

Hráči se střídají v tazích, které jsou dále rozděleny na čtyři fáze. Hráč na tahu nejprve verbuje buďto zahráním karty z ruky, nebo dobráním nové. Na vyloženou kartu se položí počet srdcí uvedený v levém horním rohu, ty jsou důležité pro budoucí boje. Druhá fáze se odehrává ve sklepení, tam se můžete rozhodnout hledat kořist, útočit, nebo použit speciální dovednost.

Foto: Pavel S

Vaší lotři mají počet životů v levém horním rohu a jejich síla je v pravém.

Tuto fázi vyhodnotíte u všech svých vyložených lotrů. Kořist hledáte pomocí hodu kostkami v počtu podle životů lotra, za úspěšné hody se považují hodnoty stejné, nebo nižší jak je síla lotra. Podobně se vyhodnocuje boj, jen určíte kartu, na kterou útočíte a počet kostek závisí na zbylých srdcích, které ztrácíte po úspěšných útocích. Pro vyhodnocení dovedností se stačí řídit textem na kartě.

Foto: Pavel S

Karty a schopnosti jsou různorodé.

Následuje opět stejná fáze verbování a tah zakončí fáze obětování, kde musíte odhodit vyložené karty, pokud přesahují maximální počet tři a karty z ruky, když přesáhnout 10.

Foto: Pavel S

Grafika je vtipná a zkrátka dokonalá.

Lotři jsou svižná karetka s jednoduchými pravidly, které zvládnou i mladí hráči okolo osmi let. Je vysoce škodící, takže o interakce není nouze. Výhodou je vysoký počet hráčů pro početnější skupinky, nebo párty filler. Potěší i kompaktní malé balení na cesty. Graficky jsou karty na vysoké úrovní s vtipnými ilustracemi. Hledáte rychlou karetní hru pro větší skupiny a ještě nemáte Lotry, nešlápnete vedle, to dosvědčuje i jejich dotisk.

Foto: Pavel S

Lotři: Rigor Mortis

Kostkovo karetní hra pro 2 až 6 hráčů s doporučeným věkem 14+ a herní dobou do 40 minut. Na český trh přináší a mě poskytlo vydavatelství BlackFire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz