Hlavní obsah
Hry

Loupež: Evropa - hledáte zábavu pro dva? Vyzkoušejte tuto karetní hru

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Loupež: Evropa

Jednoduchá karetní hra pro dva hráče, kterou stihnete zahrát za půl hodiny a okamžitě si dáte odvetu.

Článek

Dejte dohromady tu nejlepší partu lupičů, staňte se geniálním plánovačem a uskutečněte nejtroufalejší loupeže po celé Evropě. Nejlepší může být jen jeden, dokážete přechytračit vašeho rivala?

Foto: Pavel S

Loupež: Evropa, hra pro dva na půl hodiny, ale u jedné partie nezůstanete.

Základem přípravy hry je rozložení herního plánu, na který se náhodně vyberou tři lokace, o které se budete přetahovat a počítadlo kol, které určuje, kdo je na tahu a které karty se dobírají.

Foto: Pavel S

Herní plán je pás s třemi lokacemi a počítadlem kol.

Hraje se celkem 6 kol, během kterým střídavě vykládáte karty lupičů a vybavení. V závěru sečtete získané body za lokace, kde máte převahu, za vytvořené sety karet a kořist. Lupič s nejvíce body vyhrává.

Foto: Pavel S

Počítadlo kol určí zároveň karty a prvního hráče daného kola.

Počítadlo kol vždy určí druh karet, jejich počet a který hráč je na tahu. Karty draftujete, to znamená, že po vyložení zbylý balíček předáte soupeři na další kolo. Poslední karta se vždy odhazuje a ukončuje kolo.

Foto: Pavel S

Převaha v lokaci vám zajistí body navíc.

Ke každé lokaci můžete vyložit maximálně tři lupiče a na každého lupiče maximálně tři předměty. Karty v jedné lokaci na sebe interagují a pomocí jejich efektů přesouváte vliv lokace, získáváte kořist, nebo body. Za většinu vybavení je třeba platit mincemi, ty získáte za vyložení některých lupičů, předmětů, nebo odhozením karty předmětu.

Foto: Pavel S

Karty lupičů jsou zásadní.

Loupež je rychlá karetní hra, kde do poslední chvíle můžete zvrátit celý průběh, k vítězství není podmínkou ovládnout všechny lokace, je zapotřebí dobře nakombinovat sady. Pravidlově se nejedná o nic těžkého, stačí se naučit pár symbolů a jak na sebe reagují. Použitím draftování máte představu, co by tak váš protihráč mohl zahrát, někdy zas odhodíte kartu, jen aby ji nezahrál.

Foto: Pavel S

Dvě sady ze čtyř, každá má různou úroveň.

Během přípravy máte na výběr ze čtyř měst, které mají odlišnou úroveň podmínek bodování. Každé město přidává 5 svých lokací k 8 základním, z toho pro hru vybíráte pouze 3, takže znovu hratelnost je vysoká.

Foto: Pavel S

Produkce je na vysoké úrovni.

Jako bonus máte funkční insert, do kterého vše pěkně sedne. Loupež: Evropa je velmi dobrá karetka, kterou byste neměli minout hrajete-li často ve dvou.

Foto: Pavel S

Loupež: Evropa

Karetní přetahovací hra pro dva hráče s doporučeným věkem 10+ a délkou hry do půl hodiny. Česky vydává a mě poskytlo vydavatelství Albi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz